4ο "Ηράκλειο" Γυμνάσιο Θήβας - Τι έγινε στο σχολείο μας, την ημέρα γιορτής των Τριων Ιεραρχών ;

 Την 30η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ιδιαίτερη εκδήλωση μέγιστης σημασίας, όχι μόνον για την σχολική μας κοινότητα αλλά γενικότερα για την τοπική κοινωνία μας. Τιμώντας την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στη συμπόρευση του Ελληνισμού – Χριστιανισμού πραγματοποιήθηκε μια σειρά Δράσεων.
 Μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών/τριών μας επιστρέψαμε στο σχολείο και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ανάλογου περιεχόμενου γιορτή, της οποίας τον συντονισμό και επίβλεψη είχε η εκπαιδευτικός κ. Ζιώγου Καλλιόπη, ΠΕ 01. Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές / τριες όλων τον τάξεων πλαισιώνοντας δυναμικά, το αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες και τις μητέρες τους.
 Μετά το πέρας της έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου μια πρωτότυπη Δράση απολύτως εναρμονισμένη στο πνεύμα της ημέρας. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης προσκαλέσαμε τον κ. Πολυχρονόπουλο Κωνσταντίνο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας « ο άλλος άνθρωπος », όπου μαγείρεψε μαζί με τους μαθητές, γεύματα αγάπης για όλους τους παρευρισκόμενους. Επιπλέον συγκεντρώσαμε υλικά αγαθά για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η Διευθύντρια,  ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου ευχαριστούν το 5ο Γυμνάσιο Θήβας για την καθολική συμμετοχή τους και την ενίσχυση τους  , την ΧΕΝ Θήβας για την προσφορά της , τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Θηβαίων κ. Αλεξάνδρου, τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου  ΓΕΛ Θήβας, την κ. Λάσπη Βάσω, τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο για την ζεστή παρουσία του,  καθώς και όλους/ όλες που αγκάλιασαν και βοήθησαν την φιλανθρωπική αυτή δράση .
 Κάναμε πράξη την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, σε όλους τους ανθρώπους..ειδικότερα της προσφοράς του Μ. Βασιλείου, στον πονεμένο και στον ανήμπορο.
 Μαγειρέψαμε, γευτήκαμε όλοι μαζί το γεύμα της αγάπης και προσφέραμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.



4ο "Ηράκλειο" Γυμνάσιο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget