Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δήμου Θηβαίων 2019

Εγκρίθηκε με το υπ' αρ. πρωτ. 4094/2-4-2019 έγγραφο του Ε.Ο.Τ. το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2019, όπως αυτό προτάθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Θηβαίων και εγκρίθηκε με την υπ' αρ. 48/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά (7) βασικούς άξονες και δράσεις, που θα εξειδικευτούν και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα ορίσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Για την υλοποίηση των δράσεων έχει εξασφαλιστεί από την Οικονομική Υπηρεσία Δ. Θηβαίων χρηματοδότηση  ύψους 40.000,00 ευρώ.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ 2019
 1) Μετάφραση (πιστοποιημένη) στην Αγγλική Γλώσσα της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου Θηβαίων www.visitthiva.gr 
2) Προμήθεια και τοποθέτηση δύο (2) ψηφιακών συστημάτων InfoKiosk- SmartKiosk με οθόνη αφής για εξωτερικό χώρο. Το infokiosk θα παρέχει στον επισκέπτη σημαντικές πληροφορίες κυρίως για την πόλη της Θήβας όπως χάρτη, στοιχεία επικοινωνίας με δημόσιες υπηρεσίες, προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές και άλλα.
3) Δημιουργία και εκτύπωση έντυπου υλικού για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, όπως Τουριστικός Οδηγός, Φυλλάδια, Καρτ Ποστάλ, Χάρτες τσέπης και άλλα.
4) Δημιουργία φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού
Η δράση αφορά την ανάθεση παροχής υπηρεσιών σε επαγγελματία φωτογράφο- εικονολήπτη και  περιλαμβάνει τη συγκέντρωση,  αποτύπωση και προβολή των σημαντικών στοιχείων του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που θα παραχθεί από εξειδικευμένο επαγγελματία,  θα χρησιμοποιείται για κάθε χρήση που αφορά την τουριστική του προβολή, ήτοι στα έντυπα και ψηφιακά τουριστικά φυλλάδια, στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου, για διαφήμιση  κ.α.  Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών και των βίντεο θα ανήκουν αποκλειστικά στον Δήμο Θηβαίων.
 5) Προβολή Τουριστικού Προϊόντος Δήμου Θηβαίων (Διαφήμιση):
H δράση αφορά την προβολή και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, εκδηλώσεων, εθίμων (π.χ. Βλάχικος Γάμος Θήβας κα), της τουριστικής ιστοσελίδας visitthiva.gr  κ.α.,  με κάθε πρόσφορα μέσο, ήτοι διαφήμιση- καταχώρηση σε τηλεοπτικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (ΜΜΕ), social media (facebook, instagram, youtube κα), δημιουργία και εκτύπωση αφισών, banners, φυλλαδίων, τσάντες υφασμάτινες κα.
6) Εκδηλώσεις – events:
H δράση αφορά:
α. Tη στήριξη, αξιοποίηση και περαιτέρω προβολή εκδηλώσεων με κάθε πρόσφορο μέσο, οι οποίες  έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό και συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, είτε αυτές οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο είτε από Συλλόγους- Φορείς (συνδιοργάνωση με Επιτροπή Τουρισμού σε ότι αφορά τη διαφήμιση και προβολή)
 β. Δημιουργία νέων εκδηλώσεων συνδεδεμένων με την ιστορία, τον πολιτισμό, τον μύθο, τον αθλητισμό, τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα  και άλλα.
 7) Συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού
Η δράση περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, είτε με δικό του περίπτερο (ενοικίαση, σχεδιασμός, απαραίτητος εξοπλισμός κα) είτε μέσω περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 Μετά την έγκριση του Προγράμματος από τον ΕΟΤ ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Θηβαίων κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις  :
Δήμαρχος Θηβαίων: “Ο Τουρισμός για εμάς αποτελεί το όχημα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. To πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου μας, για το οποίο συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού,  λειτουργεί υποστηρικτικά ως προς τα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιήσαμε, υλοποιούμε ή  έχουμε προγραμματίσει να γίνουν, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση όπως το Παλαιό Νοσοκομείο Θήβας που θα γίνει Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης για την πολιτιστική κληρονομιά, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων της Θήβας, η κατασκευή κολυμβητηρίου στη Θήβα, η Κατασκευή Κέντρου Αιωροπτερισμού στις Πλαταιές, οι ράμπες ΑΜΕΑ στις παραλίες μας, η κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς και χώρων εμποροπανήγυρης στη Θήβα, οι αναβαθμίσεις πλατειών και αθλητικών χώρων, οι κατασκευές παιδικών χαρών,  οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων- δημοτικές οδοποιίες σε κάθε κοινότητα του Δήμου μας, οι βελτιώσεις κτιρίων για δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και πολλά άλλα”.
Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού : « Μέσω του προγράμματος δράσεων στοχεύουμε κυρίως στην προβολή και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος όλου του Καλλικρατικού Δήμου, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, τη διαφήμιση, τα social media,  τη δύναμη της εικόνας και φυσικά τις συνεργασίες με ανθρώπους του τουριστικού συστήματος αλλά και με τους συλλόγους της περιοχής μας. Θυμίζω ότι το 2018 θέσαμε σε λειτουργία το visitthiva.gr, μία σύγχρονη και ελκυστική ιστοσελίδα, ένα χρήσιμο εργαλείο που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες πληροφόρησης του δυνητικού τουρίστα. Συνεχίζουμε και το 2019 να το τροφοδοτούμε και να το αναβαθμίζουμε. Συμμετείχαμε επίσης σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις είτε με την Περιφέρεια Στερεάς είτε με δικό μας περίπτερο, επανατυπώσαμε τουριστικά φυλλάδια και συνεργαστήκαμε με διάφορους φορείς τουρισμού. Οφείλω να πω ότι έχουμε σημαντική βοήθεια  από  τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, τις δράσεις των οποίων διαφημίζουμε και προβάλλουμε.  Ο μεγάλος μας στόχος είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής μας. Θέλουμε η Θήβα να γίνει προορισμός και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε. Προχωράμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα προβάλλοντας το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, τα μνημεία , τα ποιοτικά προϊόντα, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, τις υπέροχες παραλίες μας, τα δάση και τις λίμνες μας. Θέλουμε τη συνεργασία, θέλουμε την τοπική κοινωνία σύμμαχό μας. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον ΕΟΤ, τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τον Δήμαρχο Θηβαίων και την Οικονομική Υπηρεσία για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης”.

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δήμου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget