άρνηση εγγραφής Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Το Συνδικάτο μας προχώρησε στις αρχαιρεσίες του στις 10 και 11 Γενάρη  2019 με σημαντική συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων από εργοστάσια του κλάδου.
Στις 31 Γενάρη του 2019 καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θήβας (ΕΚΘ) όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούσαν την εγγραφή του Συνδικάτου ως μέλος στη δύναμη του ΕΚΘ.
Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΘ που εξέτασε τη σχετική μας αίτηση, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων της Διοίκησης του ΕΚΘ συντάσσεται πλήρως με τη γραμμή της εργοδοσίας που εχθρεύεται κάθε ζωντανή φωνή μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει με συνέπεια για την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική.
Συγκεκριμένα, η παράταξη της ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και της ΔΑΚΕ (ΝΔ) αρνήθηκαν πεισματικά για μια ακόμη φορά την εγγραφή μας, όπως έκαναν το 2012 και το 2016, ουσιαστικά χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία! Έτσι απροκάλυπτα, με τον «τσαμπουκά» που τους επιτρέπουν οι πλάτες των αφεντικών-εντολέων τους!
Αρνούνται να εγγράψουν στη δύναμη του ΕΚΘ το Συνδικάτο μας που συστάθηκε το 2012 ως ανάγκη των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, να έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν συλλογικά και ενιαία στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Αρνούνται να εγγράψουν ένα Συνδικάτο που έχει εκατοντάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μέλη, που κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εκλογές, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εργαζόμενους, χωρίς τις «πλάτες» της εργοδοσίας και κόντρα σε αυτή.
Αρνούνται να εγγράψουν ένα Συνδικάτο που από την ίδρυσή του συμμετέχει σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) με αντιπροσώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους εκλέγουν και εκλέγονται στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, τη ΓΣΕΕ.
Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση η στάση αυτών των δυνάμεων. Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να βγάλει συμπέρασμα ποιον εξυπηρετούν.  Επιβεβαιώνεται πλήρως ο ρόλος τους ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μάλιστα, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πώς και γιατί στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας, συγκεκριμένη εργοδοσία μάς έβαλε εμπόδια για να μην παραστούμε στους χώρους της και γιατί μια άλλη εταιρεία του κλάδου αναβάλει διαρκώς την παρουσία της σε τριμερή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν την εξήγησή τους!!!!!
Μπράβο «συνάδελφοι» της πλειοψηφίας του ΕΚΘ!!! Οι βιομήχανοι, η μεγαλοεργοδοσία και οι «εργολάβοι»-δουλέμποροι της περιοχής τρίβουν τα χέρια τους με τις υπηρεσίες που τους προσφέρετε ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων! Για αυτό άλλωστε σας ανταμείβουν ανάλογα και σας διατηρούν στις καρέκλες σας, ανοίγοντας τις πύλες χώρων δουλειάς-γκέτο να υποδεχτούν εσάς και τις κάλπες που γυροφέρνετε κάνοντας «αρχαιρεσίες» σε «σωματεία-μαϊμού» που φτιάχνετε σε μια νύχτα. Όμως πρέπει να ξέρετε πως η σαπίλα που έχει επιβάλει το εργοδοτικό-κυβερνητικό σας σινάφι από την κορυφή μέχρι τα νύχια του συνδικαλιστικού κινήματος θα ανατραπεί από την ίδια την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης.
Για την ώρα, τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση –εργοδοτική και «συνδικαλιστική»- πως το συνδικάτο μας με κινηματικές και όχι μόνο διαδικασίες θα επιβάλλει de facto τόσο την παρουσία του σε χώρους δουλειάς όπου οι συνάδελφοί μας εργάζονται υπό «καθεστώς γαλέρας», όσο και την παρουσία του στο ΕΚΘ όπως ορίζει το καταστατικό μας και όπως επιβάλλεται να γίνεται.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget