3ο Γενικό Λύκειο Θήβας : Erasmus+ Κινητικότητα Εκπαιδευτικών

 Σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Θήβας στο Σχέδιο της Βασικής Δράσης 1/ΚΑ1- Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+ με θέμα: Ας μοιραστούμε τις ομοιότητές μας, ας γιορτάσουμε τις διαφορές μας!
 Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας: Φίλου Γεωργίου, Ντελή Χαρίκλειας , Δεληδημητρίου Αναστασίας και Ανδρέου Αντωνίας, από 10/2/19 έως 16/2/19 στην πόλη Μπολόνια της Ιταλίας, με θέμα "Διαπολιτισμική μάθηση και πολιτισμική πολυμορφία στην τάξη" από τον φορέα “Instituto per la Formazione, l’ Occupazione et la mobilita”.
 Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 άτομα από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Ισλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Νορβηγία, Σλοβενία και Πολωνία). Η επιμόρφωση αφορούσε στη διαχείριση της πολυπολιτισμικότητας στην τάξη και υλοποιήθηκε μέσα από διάφορες δράσεις. Για παράδειγμα, η επίσκεψη στο Επαγγελματικό Λύκειο Rosa Luxemburg στο οποίο φοιτούν μαθητές 30 διαφορετικών εθνικοτήτων συνέβαλε στην κατάρτιση των επιμορφούμενων. Άλλωστε η συνεργασία με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες βοήθησε στο να καταστεί η πολυπολιτισμικότητα “πράξη”. Ιδιαίτερα αξιόλογη εμπειρία με μακροπρόθεσμο στόχο να διαμορφωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα μια θετική στάση και αντίληψη απέναντι στις διαφορές των πολιτισμών και την ετερότητα, προωθώντας αρχές όπως ο σεβασμός και η αποδοχή των άλλων λαών και των πολιτισμών τους.


3ο Γενικό Λύκειο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget