Screenagers: H γενιά των εθισμένων στο διαδίκτυο

Οι έφηβοι σήμερα προτιμούν το tablet και το κινητό από τους φίλους τους, ενώ οι γονείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά.Τα στοιχεία σοκάρουν αποδεικνύοντας ότι ο εθισμός των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο είναι πλέον εκτός ελέγχου με τους γονείς να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
 Οι Screenagers, οι νέοι -τουλάχιστον στη Βρετανία- είναι τόσο εξαρτημένοι από τα tablets και τα κινητά τηλέφωνα που προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο στο YouTube παρά με τους φίλους τους. Επιπλέον, τα χόμπι τους μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Οι γονείς, από την πλευρά τους, προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο, μάταια όμως Νέα μελέτη του κυβερνητικού οργανισμού της Βρετανίας «Ofcom» δείχνει ότι η κατάσταση έχει «ξεφύγει», αφού επτά στους δέκα έφηβους, ηλικίας 12 έως 15 ετών, κοιμούνται... αγκαλιά με το κινητό. Ακόμα και παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών αφιερώνουν καθημερινά ώρες στο κινητό.
 Το 1/5 των παιδιών ηλικίας οκτώ έως 12 ετών, έχουν λογαριασμό στα social media - παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση για άτομα κάτω των 13 ετών.
 Όλο και περισσότεροι γονείς παραδέχονται ότι έχουν «χάσει τον έλεγχο» και δεν μπορούν να βάλουν φρένο στις online συνήθειες των παιδιών τους.
 Τα παιδιά έχουν εθιστεί στην οθόνη σε τέτοιο βαθμό που εγκαταλείπουν τους φίλους και τα χόμπι τους, όπως προειδοποιεί η έρευνα του Ofcom.
 Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά κάτω των πέντε ετών αφιερώνουν μία ώρα και 16 λεπτά στο διαδίκτυο. Ο χρόνος που αφιερώνουν στην οθόνη αυξάνεται σε τέσσερις ώρες και 16 λεπτά όταν συμπεριλαμβάνονται τα παιχνίδια και η τηλεόραση.
 Οι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών, περνούν σχεδόν τρεις ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο - συν άλλες δύο ώρες βλέποντας τηλεόραση. Η μελέτη ανέφερε ότι το YouTube ήταν ένα «μόνιμο χαρακτηριστικό» των νέων κι ότι επτά στους δέκα ηλικίας 12 έως 15 ετών έπαιρναν το κινητό στο κρεβάτι.
 «Τα παιδιά παρακολουθούν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στο YouTube βάζοντας στο περιθώριο τα χόμπι τους», προειδοποιούν οι ερευνητές.
 «Τα πρώτα χρόνια, τα παιδιά θα πρέπει να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους και να παίζουν - είναι καίριας σημασίας για την κοινωνικές τους δεξιότητες», δηλώνει η Σιου Πάλμερ από την ομάδα «Toxic Childhood».
 Η ετήσια έκθεση της Ofcοm βασίστηκε σε δύο χιλιάδες συνεντεύξεις, αποκάλυψε ότι:
 - Τα παιδιά ηλικίας πέντε έως 15 ετών περνούν καθημερινά 20 λεπτά περισσότερο στο διαδίκτυο από ότι στην τηλεόραση.
 -Ένα στα πέντε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δύο στα πέντε παιδιά ηλικίας πέντε έως οκτώ ετών έχουν μία συσκευή iPad ή tablet.
 -Το 1/5 των παιδιών ηλικίας από οκτώ έως δώδεκα ετών είναι στα social media.
 -Σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών ξόδεψαν κατά λάθος χρήματα online.

Screenagers

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget