ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

 Η πολύπαθη Αλυκή για ακόμη μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα όχι για τις όμορφες παραλίες της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα αλλά για την κατολίσθηση βράχων που έγινε 28/1/2019.Από σύμπτωση δεν θρηνούμε θύματα αν σκεφτούμε ότι από τον χώρο της καταστροφής περνούν καθημερινά άνθρωποι, ζώα και αυτοκίνητα. Ευτυχώς που το γεγονός έλαβε χώρα χειμώνα, καθημερινή και 7.20 το πρωί.
 Οι αρμόδιοι φορείς κινητοποιήθηκαν- εκ των υστέρων- προκειμένου να προστατευθούν οι περίοικοι και ο αρχαιολογικός χώρος. Παρόλα αυτά υπάρχουν ευθύνες για την καθυστέρηση ανάληψης πρωτοβουλιών πριν γίνει η κατολίσθηση των βράχων.
 Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η αυτοψία του κλιμακίου του ΙΓΜΕ καθώς και ο συντονισμός όλων προκειμένου να μεθοδευθούν οι ενέργειες για να γίνουν οι ειδικές μελέτες πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. Χρειάζεται σοβαρότητα και γενναία χρηματοδότηση μιας και τα ημίμετρα, τα συμφέροντα και η αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησαν την περιοχή στην υφιστάμενη κατάσταση.
 Ανάλογες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες θα πρέπει να παρθούν προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ωερόη στη Λιβαδόστρα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να γίνουν ρουτίνα και οι μικροπαρεμβάσεις κοστίζουν χωρίς να λύνουν οριστικά το πρόβλημα.
 Από την πλευρά μας, ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», θα στηρίξουμε τη νομιμότητα και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να λειτουργήσει με ρυθμούς καθημερινότητας τόσο η περιοχή της Αλυκής όσο και της Λιβαδόστρας πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
 Τραμπάκουλος Ηλίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget