Σε αυξητική τάση τα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Όλο και περισσότερα άτομα νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης στα νοσοκομεία της χώρας. Η τελευταία περίπτωση έλαβε χώρα στη Κρήτη όπου νοσηλεύονται δυο γυναίκες στο πανεπιστημιακό Ηρακλείου. Είναι γεγονός ότι κάθε Ιανουάριο γίνεται η ουσιαστική έναρξη της ετήσιας επιδημίας γρίπης στην χώρα μας και αρχίζουμε να καταμετρούμε σοβαρά κρούσματα.
Tο ευτύχημα θα είναι αν φέτος δεν καταμετρήσουμε νεκρούς κι αν όλοι όσοι νοσήσουν σοβαρά, καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Πάντως, έχουμε ήδη έναν νεκρό από τις αρχές Δεκεμβρίου αλλά είναι την τελευταία εβδομάδα που βλέπουμε και αύξηση σοβαρών κρουσμάτων.
 Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως έγραψε το cretapost, νοσηλεύονται δύο γυναίκες οι οποίες έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Πρόκειται για μία 63χρονη και μία 48χρονη η οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και εισήχθησαν στη ΜΕΘ.
«Η μία ασθενής που έχει ιστορικό με αναπνευστικά προβλήματα παραμένει στην Εντατική καθώς είναι πιο σοβαρά. Η δεύτερη ασθενής έχει πάρει εξιτήριο από την ΜΕΘ και νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.
"Θύμα" και ο Παναθηναϊκός
Εξάλλου, σοβαρά κρούσματα γρίπης υπήρξαν και στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ με 9 παίκτες  να έχουν προσβληθεί και να βρίσκονται εκτός δράσης επί σειρά ημερών. Μάλιστα εισήχθησαν σε νοσοκομείο οι Μπουζούκης, Οικονόμου και Θεοχάρης και τελευταίος εισήχθη ο Γιώργος Δώνης.
Τα μέτρα προστασίας:
-Ο εμβολιασμός ακόμα και τώρα είναι απαραίτητος για αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
-Να αποφεύγετε άτομα που βήχουν και φτερνίζονται.
-Να πλένετε τακτικά μέσα στη μέρα τα χέρια σας εφόσον κάνετε χειραψίες ή αγγίζετε αντικείμενα κοινής χρήσης (τηλέφωνα, πόμολα κλπ).
-Με την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων να παραμένετε στο σπίτι ώστε να προστατέψετε συμμαθητές και συναδέλφους αλλά και για να συνέλθετε πιο γρήγορα.

κρούσματα γρίπης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget