6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία

Τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμενα σε μια κοινή  προσπάθεια, συνεχίζουν την επιτυχημένη διοργάνωση του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας.Αυτήν την χρονιά, διοργανώνεται ο  6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία, με την πολύτιμη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
 Ο διαγωνισμός  αφορά Μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) & Γ΄ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των εργασιών είναι η Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00
 Η εκπόνηση των εργασιών θα αφορά την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τα ακόλουθα:
 ·  Συγκρότηση θέματος (στόχευση, δομή, τεκμηρίωση, αισθητική κειμένου)
 ·  Πρωτότυπη ιδέα θέματος
 ·  Εφαρμόσιμη ιδέα (δυνατότητα και κόστος υλοποίησης, πρακτική εφαρμογή, εξωστρέφεια)
 ·  Συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (συμβολή στην απασχόληση, σύνδεση με την τοπική οικονομία, αειφόρο ανάπτυξη, ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στόχευση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά)
 ·  Παρουσίαση (αντικειμενική γνώση του θέματος, πληρότητα αντικειμένου)
 ·  Για να είναι μια εργασία επιλέξιμη για βράβευση πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ενός δομημένου, επιχειρηματικού σχεδίου ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου.
 ·  Οι εργασίες πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν δημοσιευθεί ήδη.
 ·  Οι εργασίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές (έως 3 άτομα).
 ·  Θα χρειασθεί να παρουσιασθούν από τους διαγωνιζόμενους μαθητές ενώπιων της επιτροπής αξιολόγησης με τη χρήση προγράμματος παρουσιάσεων (Power Point).
 Οι εργασίες θα βαθμολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας & του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι 15 επικρατέστερες εργασίες της Περιφέρειας, μετά την ανάδειξη των 3 καλύτερων εργασιών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, θα διαγωνισθούν σε ειδική εκδήλωση παρουσία όλων των ενδιαφερομένων, όπου θα γίνουν οι βραβεύσεις των καλύτερων εξ αυτών, συνοδευόμενες και με χρηματικά έπαθλα.
 Κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι  η διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επιχειρείν.
 Στόχος μας είναι, οι μαθητές της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει όχι μόνο δυνατότητες βιοπορισμού αλλά και να ικανοποιήσει, με επάρκεια, την δημιουργική και τολμηρή διάθεση της νεολαίας μας.
 Καλούμε όλους τους μαθητές των Λυκείων και της Γ' Γυμνασίου της Περιφέρειας μας να πάρουν μέρος με πρωτότυπες και ιδιαίτερες ιδέες, να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Στερεάς Ελλάδας.
 Περισσότερες πληροφορίες συμμετοχής στην ιστοσελίδα: www.chambers4youth.gr
Αρμόδιοι, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την διοργάνωση του διαγωνισμού είναι ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης και η κα Σωτηρία Μητρατζούλη, Αναπληρώτρια Διοικητική Προϊσταμένη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2261028281)

Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget