Συνεχίζει να πολιορκεί τη χώρα ο «Ξενοφών»: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, κλειστά σχολεία

Θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας και... χιόνια έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Ξενοφών» που σαρώνει τη χώρα.Τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα συνεχίζονται αφού τα πλοία συνεχίζουν να είναι δεμένα στα λιμάνια, ενώ και σε πολλές περιοχές της χώρας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να μην κινδυνέψουν οι μαθητές.
 Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλλονιά, Πάτρα και Μαραθώνα, πυρκαγιές που κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο μόλις πριν λίγη ώρα.
 Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου
 Το απαγορευτικό απόπλου παραμένει σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.
 Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.
 Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.
 Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.
 Κλειστά σχολεία σε Ζάκυνθο και δήμο Σαρωνικού
 Ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες της Ζακύνθου, εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, . λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
 Αναλυτικότερα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι πολύ ισχυροί.
 Η ισχυρή καταιγίδα που θα πλήξει το νησί μπορεί να προκαλέσει πτώση δέντρων γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
 Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία όλου του νησιού.
 Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.
 Ο «Ξενοφών» έριξε δέντρα και ξήλωσε... στέγες
 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική δέχθηκε 85 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια δέχθηκε άλλες 20.
 Εξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά ένα δέντρο έπεσε στον δρόμο έξω από, ενώ το πρωί της Τετάρτης αποκολλήθηκε στέγη στο 2ο δημοτικό σχολείο Καματερού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
 Ο «Ξενοφών» έφερε και τα πρώτα χιόνια
 Το βαρομετρικό χαμηλό «Ξενοφών», όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους έφερε και τα πρώτα χιόνια στην Ελλάδα.
 Ο Όλυμπος «ντύθηκε» στα λευκά, όπως δείχνει η web κάμερα που έχει εγκατασταθεί στο καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος στα 2.650 μέτρα και βλέπει προς το Στεφάνι με υψόμετρο 2.909 μέτρα.

κύμα κακοκαιρίας «Ξενοφών»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget