Ο Δήμος Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής προς στους ηλικιωμένους, και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων στόχο έχει να αναγνωριστεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, ιδίως αυτής της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους και δεν θα πρέπει να τη θεωρούμε μόνο σαν ημέρα γιορτής, αλλά σαν μία ημέρα που σηματοδοτεί και αναδεικνύει περισσότερο το δικό μας χρέος προς αυτούς τους ανθρώπους. Ο Δήμος Λεβαδέων μέσα από τις κοινωνικές δομές του στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, καθώς θεωρεί ότι αποτελούν ενεργό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας.
 Τους προσφέρει, μέσω των Κ.Α.Π.Η., ευκαιρίες για την άρση της απομόνωσης, τόνωσης της διάθεσής τους για εθελοντική προσφορά και μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους στους νεότερους. Επίσης παρέχονται υπηρεσίες υγείας, αλλά και ψυχαγωγίας για τα μέλη τους.
 Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 το ΚΑΠΗ Λιβαδειάς θα γιορτάσει με κεράσματα (γλυκά,αναψυκτικά, καφέ) στα μέλη του και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο, στο σπήλαιο Λιμνών και στο μαγευτικό πλατανόδασος Πλανητέρο.
 Επίσης το Κ.Α.Π.Η. Δαύλειας διοργανώνει την Κυριακή 30-09-2018 τραπέζι στην ταβέρνα “ΚΑΠΑΡΟΣ” στη Δαύλεια και την Τρίτη – Τετάρτη 2/3 -10-2018
 εκδρομή στα Γιαννιτσά – Αριδαία (λουτρά Πόζαρ) και επίσκεψη στη Μονή Οσίου Νικοδήμου στον Επτάλοφο.

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget