H Λαϊκή Συσπείρωση για το κλείσιμο της πρόσβασης στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του 90

Η «παραχωρησιούχος» εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», με την πλήρη κάλυψη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θέλει να προχωρήσει στο κλείσιμο της πρόσβασης στην Εθνική Οδό Αθηνών  - Λαμίας στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 90. Με τον τρόπο αυτό, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες και γενικότερα κάτοικοι που μετακινούνται καθημερινά από την ευρύτερη περιοχή του Ακραιφνίου και της Λοκρίδας προς και από την περιοχή της Θήβας θα πρέπει να πληρώνουν 7,60 € για διόδια.
Με άλλα λόγια, η περιοχή κόβεται στα δύο, αφού το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό.
 Από τη μία η κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και από την άλλη η ανώνυμη εταιρεία που θησαυρίζει από ένα έργο που κατασκευάστηκε με τα χρήματα του λαού, αποδεικνύουν ότι μοναδικό τους σκοπό έχουν το αυγάτεμα των εισπράξεων από τα διόδια.
 Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, αφού εκτός της Εθνικής Οδού κανένα άλλο οδικό δίκτυο δε συνδέει τις παραπάνω περιοχές.
 Αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξή τους θέλει τα εθνικά οδικά δίκτυα μόνο για την ταχεία και απρόσκοπτη μεταφορά εμπορευμάτων, αφού η χρήση τους είναι απαγορευτική για τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα το επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.
 Οι εργαζόμενοι, που τους ζητάνε διόδια ακόμα και για την καθημερινή μετακίνηση στη δουλειά τους, χρυσοπλήρωσαν δυο και τρεις φορές την κατασκευή της Εθνικής Οδού. Επομένως δεν έχουν άλλο συμφέρον από την κατάργηση όλων των διοδίων και την ανεμπόδιστη χρήση όλων των οδικών δικτύων της χώρας.
 Οτιδήποτε άλλο «προσφέρουν» το Υπουργείο και η εταιρεία, ή ακόμη προτείνουν σε αυτούς οι Δημοτικές Αρχές, όπως η αναλογική χρέωση ή τυχόν έκπτωση για τους κατοίκους απλά χρυσώνουν το χάπι και προφανώς δεν αποτελούν λύση του απαράδεκτης κατάστασης που μεθοδεύεται.
 ΖΗΤΑΜΕ:
 Να μην κλείσει καμία ελεύθερη (χωρίς διόδια) πρόσβαση στην Εθνική Οδό.
Κατάργηση όλων των διοδίων, δωρεάν και ανεμπόδιστη χρήση όλων των οδικών δικτύων.
Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα καταστήματα «90».

Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget