Ηλίας Τραμπάκουλος - Η … ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Τρίτη 7 Αυγούστου. Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε το στήσιμο της εμποροπανήγυρης που γίνεται κάθε χρόνο στη Θήβα και ξεκινά στις 23 Αυγούστου. Ήδη «σηκώθηκε» ο λευκός μεταλλικός σκελετός και οι εργασίες προχωρούν γρήγορα. Το γρήγορο του στησίματος οφείλεται στην απόφαση να γίνει η κλήρωση των 222 περιπτέρων την Παρασκευή 10 Αυγούστου και σε δεύτερη φάση τη Δευτέρα 13 Αυγούστου για τους χώρους που θα παραμείνουν αδιάθετοι.
 Χώρος διεξαγωγής του παζαριού και φέτος θα είναι η αλάνα του Αγίου Ιωάννη (Οπλαρχηγού Βόγκλη- Άγιοι Θεόδωροι).
 Φέτος, για πρώτη φορά, οι χώροι ενοικίασης των πανηγυριωτών δεν θα είναι φτιαγμένοι από ξύλα και τσίγκους (όπως τους έχουμε στο μυαλό και τη μνήμη μας) αλλά από αλουμίνιο. Θα είναι σκεπασμένος και θα υπάρχει σύστημα εξαερισμού και πυροπροστασίας. Έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων στην τελευταία του συνεδρίαση. Ο χώρος της εμποροπανήγυρης θα είναι αισθητικά καλύτερος αλλά και πιο ακριβός αφού το κόστος της έχει προϋπολογιστεί στα 49.600 ευρώ από 24.670 που κόστισε πέρυσι και 16.000 το 2016. Το επιπλέον κόστος θα βαρύνει κύρια τους εμπόρους και δευτερευόντως τον Δήμο Θηβαίων.
 Η δική μας ευχή- κι ας μην υπερψηφίσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής- είναι να έχουμε μια πετυχημένη εμπορική εβδομάδα με κέρδη για εμπόρους και καταναλωτές και με διατήρηση των στοιχείων του εθίμου που χάνεται πολλά χρόνια πίσω.
 φωτό 1: Στήσιμο τέντας παζαριού
φωτό 2: Κατανομή των 222 περιπτέρων
  
Ηλίας Τραμπάκουλος

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget