Θανάσης Σκούμας - 3 Χρόνια από την μνημονιακή μετάλλαξη

14 Αυγούστου 2015: με 222 ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, η χώρα και ο λαός δένονται σε μια αποικιοκρατική σκλαβιά, η οποία πρόκειται να διαρκέσει έως το 2060 τουλάχιστον. Η προδοτική για την αριστερά, αλλά αρεστή για τη δεξιά και τους δανειστές, μνημονιακή και νεοδεξιά μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο αποδοτική προσφορά του φένακα Τσίπρα και των αργυρώνητων συνεργατών του, για να πετύχει το κεφάλαιο μια κομβική νίκη σε βάρος της εργασίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Η πολιτική εναντίωση μας, η άρνησή μας να αποδεχθούμε την εξαπάτηση και τη συνέχιση της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, δεν είχε επιτυχή έκβαση. Όμως η πολιτική της λιτότητας, της συμπόρευσης με τους δανειστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, παρά την συνεχή απάτη, και την αντιστροφή της πραγματικότητας, δεν έχει τα αποτελέσματα που επεδίωξαν ο Τσίπρας και η νεοδεξιά παρέα του. Η πολιτική απάτη καταρρέει.
Τρία χρόνια μετά επιβιώνει - για πόσο;; με την πλήρη στήριξη των δανειστών- ο λόγος Τσίπρα της βόλεψης στην εξουσία και της κατάντιας να εμφανίζει ως ηρωισμό(!) την ψήφιση και εφαρμογή του 3ου και όλων των μνημονίων της εξαθλίωσης και της προδοσίας! Η τακτική να εμφανίζει ως "αριστερά" τα νεοδεξιά του κατορθώματα, απλά κορνιζάρουν την πλήρη υποταγή τους στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο. Οι λέξεις ντροπή, προδοσία και εξαπάτηση θα έπρεπε να είχαν βρει στο λεξικό, τη συνώνυμη λέξη της: Τσίπρας. Αποδείχθηκε ο καλύτερος υπάλληλος του συστήματος και της δεξιάς.
Το αφήγημα της δήθεν απεμπλοκής από τα μνημόνια βυθίζεται στο βούρκο της εξαθλίωσης των εργατικών στρωμάτων, των φτωχοποιημένων ελεύθερων επαγγελματιών, των νέων που φεύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν, των αγροτών που χάνουν τη γη τους.
Ο λόγος και οι πράξεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ αποδεικνύουν ότι κανένα μνημονιακό κόμμα δεν μπορεί να δώσει διέξοδο, γιατί αυτοί είναι η αιτία της κρίσης και του αδιεξόδου, τα μπουντέλια των νέων αντιλαϊκών πολιτικών, οι ύαινες των δανειστών. Ούτε φυσικά και η εγκληματική οργάνωση των νεοναζί, που προκαλεί ανενόχλητη και καλυπτόμενη από το μνημονιακό κράτος.
Διέξοδος υπάρχει και είναι η λαϊκή απάντηση: να αναδειχθεί ένα νέο μαζικό λαϊκό κίνημα, να συσπειρώσει τις δοκιμαζόμενες λαϊκές τάξεις σε ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο δημοκρατίας, αντίστασης και ανατροπής της κοινωνικής καταστροφής.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιστροφή της δημοκρατίας, για την κατάργηση των μνημονίων, την απελευθέρωση της χώρας από τους δανειστές και τους ιμπεριαλιστές, για την εθνική ανεξαρτησία, για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΟΧΙ έως το τέλος στα μνημόνια
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ανατροπής τώρα

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget