Αυτόνομα θα εκπέμπει από το 2019 το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ εξοικονομώντας 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως

Με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε με προσυμβατικό έλεγχο την προμήθεια 135 ψηφιακών πομπών.Με απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε με προσυμβατικό έλεγχο την προμήθεια 135 ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Επισημαίνει επίσης πως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας καθίσταται ανεξάρτητος από την Digea, ολοκληρώνοντας το δικό του δίκτυο ψηφιακών πομπών και εξοικονομώντας 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.
 Με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε πως «η ΕΡΤ ξεπερνά εσωτερικές αδυναμίες και εξωτερικές πιέσεις» και προσέθεσε: «Αναπτύσσει το δικό της δίκτυο ψηφιακών πομπών και από την 1η Ιανουαρίου 2019 εκπέμπει αυτόνομα το σήμα της σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται, διότι μέχρι σήμερα πληρώνονταν στη Digea, για τη μεταφορά του σήματος της ΕΡΤ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει δώσει το “πράσινο φως”, η διαδικασία ολοκληρώνεται και η δημόσια τηλεόραση γίνεται μέρα με τη μέρα αυτόνομος κρίσιμος παίκτης του τηλεοπτικού τοπίου και όχι παρίας, όπως την ήθελε η κυβέρνηση του “μαύρου”». Σε ανακοίνωσή της, με τίτλο “Στην τελική ευθεία η απόκτηση δικτύου ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ” η δημόσια ραδιοτηλεόραση αναφέρει ότι “Το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο έλαβε η ΕΡΤ για την απόκτηση ιδιόκτητου δικτύου επίγειων ψηφιακών πομπών, καθώς με υπ’ αριθμ. 266/2018 Πράξη του οριστικοποιείται η δυνατότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να υπογράψει σύμβαση με τον μειοδότη που προέκυψε από τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό”.
 Σημειώνει επίσης ότι “η ΕΡΤ είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν πέντε φορές να προβεί στην προμήθεια δικτύου πομπών, όμως οι σχετικοί διαγωνισμοί είχαν κηρυχθεί άγονοι ή ματαιώθηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο να αποστείλει πλήρη φάκελο του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας, προκειμένου να αποφευχθεί εκ των προτέρων κάθε ενδεχόμενο κώλυμα στην απρόσκοπτη διεξαγωγή και περαίωσή του”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget