Εργατικό Κέντρο Θήβας – Η Αυστριακή κυβέρνηση γυρίζει την Ευρώπη αιώνες πίσω

Εργατικό Κέντρο Θήβας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την Αυστριακή κυβέρνηση  για τον νόμο που ψήφισε και καταστρατηγεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και κοινωνικού κράτους.
 Ψήφισε ένα νόμο που επαναφέρει όπως παλαιότερα, να εργάζονται οι εργαζόμενοι δώδεκα ώρες εργασία την ημέρα και 60 ώρες την εβδομάδα, γυρίζει την Ευρώπη αιώνες πίσω.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Καγκελαρίου Κούρτς για ευημερία του Αυστριακού λαού, αφορούσαν μόνο τους εργοδότες και τις πολυεθνικές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εναντιωθεί στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους καθώς και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που απουσιάζει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαίου, με στόχο την κερδοφορία του εθνικού και πολυεθνικού Κεφαλαίου.
 Είναι επιτακτική ανάγκη, το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, να διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στις αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε., που οδηγούν σε μια κοινωνία εξαθλιωμένη από κάθε κοινωνικό, εργασιακό και ανθρώπινο δικαίωμα, όπως αυτά κατακτήθηκαν κατά τους προηγούμενους αιώνες.
 Ειδικότερα, υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η επανακατάκτηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των υποχρεωτικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας της κυριακάτικης αργίας και στο  δικαίωμα της σταθερής εργασίας και του 8ώρου  με ίσα δικαιώματα  για όλους.
  
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ   ΕΝΩΜΕΝΟΙ      ΠΟΤΕ  ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget