Εκδηλώσεις για την Αγιοτατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου ε.έ. πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ Ευβοίας οι επίσημες εκδηλώσεις για την αναγγελία της Αγιοκατάταξης του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
 Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουνίου στην Ιερά Μονή έγινε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη και εν συνεχεία πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου κ. Βαρθολομαίου. Πριν το τέλος του Εσπερινού αναγνώσθηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, περί της αναγραφής του Ονόματος του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 Το πρωΐ της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιερά Μονής συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολυκάρπου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και συμπροσευχομένων πολλών Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων της Εκκλησίας.
 Στις λατρευτικές εκδηλώσεις τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος εκφράζοντας τον σεβασμό του στον Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο και Θεοφόρο Ιάκωβο τον νέο Ασκητή, και συμμετέχοντας στην πνευματική χαρά της όμορης Μητροπόλεως Χαλκίδος και του Ποιμενάρχη της κ. Χρυσοστόμου.
 Στις ακολουθίες παρευρέθηκε πλήθος κληρικών, μοναχών και πιστών από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν τον τάφο του Οσίου Ιακώβου και την Ιερή Κάρα του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.

Αγιοτατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget