Ενημέρωση για τη διενέργεια μη επεμβατικής αρχαιολογικής επιστημονικής έρευνας στο πεδίο της μάχης των Πλαταιών

πεδίο της μάχης των Πλαταιών

 Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού πρόγραμμα επιφανειακής έρευνας στο πεδίο της μάχης των Πλαταιών ως συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.
Η έρευνα φιλοδοξεί να διερευνήσει τις λεπτομέρειες της δραματικής σύγκρουσης των Ελλήνων με τους Πέρσες το 479 π.Χ., να διευκρινιστούν οι φάσεις της μάχης και η ανάπτυξη των αντίπαλων στρατευμάτων στον χώρο. Για το σκοπό αυτό, από 11-6-2018 έως 13-7-2018 ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων θα διασχίσει την περιοχή, η οποία στο μεγαλύτερο τμήμα της εμπίπτει με τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο (ΦΕΚ 1306/Β/24-6-1999).
Σημειώνεται ότι οι μελετητές θα διασχίσουν απλώς τμήματα του πεδίου, δίχως να προκαλέσουν καμιά επέμβαση σε καλλιεργημένες ή μη εκτάσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί ραντάρ διείσδυσης εδάφους και αεροφωτογραφήσεις με τη χρήση -εγκεκριμένου από την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας- μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone), επίσης χωρίς παρέμβαση στον χώρο.
 Χάρτης της ευρύτερης περιοχής. Με κόκκινο πλαίσιο σημειώνονται οι περιοχές όπου προτείνεται να γίνουν αεροφωτογραφήσεις με χρήση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (Unmanned Aerial Vehicle - Drone).
 Μαύρη γραμμή: Όριο κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου.
 Πορτοκαλί γραμμή: Όριο μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget