Αρχιεπίσκοπος: Η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας

«Η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του στη γιορτή λήξης του παιδικού σταθμού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής.

 Η γιορτή πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού στο Δήλεσι Βοιωτίας και είχε τον γενικό τίτλο «Σμύρνη μου παραμυθένια». Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, καθώς και το προσωπικό του σταθμού.
 Η Υπεύθυνη της Δομής κ. Μάρθα Καλκανδή, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του παιδικού σταθμού.
 Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση από τα μικρά παιδιά με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία.
 Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά για την όμορφη εκδήλωση και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της. Αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής τονίζοντας πως σήμερα ζούμε σε μία εποχή κρίσης, αλλά αυτό θα περάσει. «Αυτό που θα μας δυσκολέψει, όμως, είναι η παρακμή σε όλους τους χώρους. Σε όλες τις δομές» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι η αλλαγή. «Η μεγαλύτερη αλλαγή που χρειαζόμαστε είναι η παιδεία στα παιδιά μας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως «η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας και καλούμαστε να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί».
 Μίλησε, επίσης, για τις κοινωνικές δομές της Αρχιεπισκοπής και ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κέντρου Γεροντολογίας, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα έργο από τα καλύτερα στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί του ηλικιωμένους ανθρώπους και τα προβλήματά τους θα αντιμετωπίζονται από γιατρούς και ειδικούς», ενώ συμπλήρωσε ότι ετοιμάζεται ένας ακόμη βρεφονηπιακός σταθμός στον χώρο του ι. ν. της Ζωοδόχου Πηγής, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα κέντρα, τα εκκλησιαστικά, έχουν μία διαφορά από τα άλλα κέντρα, όχι από πλευρά πολυτέλειας, αλλά από πλευρά πνευματικής προσφοράς και ζήτησε βοήθεια, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία. «Εάν η νοοτροπία όλων μας δεν αλλάξει μην περιμένουμε βαθύτερες αλλαγές» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
 Ο παιδικός σταθμός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι Βοιωτίας εξυπηρετεί περισσότερα από 30 παιδιά. Προσφέρει καθημερινά πρωινό, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
 Σκοπός του παιδικού σταθμού είναι η παροχή προσχολικής αγωγής, η συναισθηματική, νοητική και σωματική βοήθεια των νηπίων. Αυτό επιτυγχάνεται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που περιλαμβάνει τόσο μαθησιακές δραστηριότητες όσο και ψυχαγωγικές όπως κουκλοθέατρο, μουσικοθεραπευτική αγωγή κ.α.

Αρχιεπίσκοπος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget