Δήλωση του Αντώνη Τουλουμάκου για τη συμμετοχή του δικηγορικού συλλόγου Θηβών στο συλλαλητήριο

"ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ''
 Με την ιδιότητά μου ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνω τα εξής:
 1. Την Τετάρτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Θήβα με θέμα «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Από το βήμα της εκδήλωσης ανακοινώθηκε πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας συμμετέχει στη συγκέντρωση.
2. Την Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 12:00, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, χωρίς να γίνει καμία αναφορά στο θέμα της συμμετοχής του Συλλόγου, ούτε καν της πρόσκλησης του στη συγκέντρωση. Προφανώς, δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική συζήτηση σε προηγούμενη συνεδρίαση του Συλλόγου.
3. Το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά την αποστολή e - mail εκ μέρους της κ. Προέδρου σχετικά με τη συγκέντρωση, επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί της, όταν και με διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος, ελλείψει σχετικής Απόφασης, ΔΕΝ θα συμμετέχει στη συγκέντρωση.
4. Επειδή αντικειμενικά φέρω ευθύνη για το πού συμμετέχει ο Σύλλογος και πού όχι, είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση και για την ουσία του θέματος. Η συγκέντρωση προβλήθηκε ως "ακομμάτιστη", "αυθόρμητη" κλπ, αφού κανένας επίσημος φορέας δεν παρουσιάστηκε ως διοργανωτής της. Αυτονόητα, δεν έχω αντίρρηση με την προσωπική συμμετοχή του καθενός και σέβομαι τα όποια αγνά πατριωτικά αισθήματα πολιτών που παρευρέθηκαν. Στην πραγματικότητα όμως, η εκδήλωση είχε σαφές πολιτικό στίγμα, αφού δεν έλειψαν ομιλίες του τύπου «ο παππούς μου πολέμησε τους κομμουνιστές». Επίσης, όσο σημαντική είναι η καταδίκη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά του γειτονικού κράτους, άλλο τόσο σημαντική είναι και η καταδίκη του αλυτρωτισμού από την πλευρά της χώρας μας, ο οποίος όμως υποθάλπεται από το περιεχόμενο των σχετικών εκδηλώσεων. Τέλος, θεωρώ ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Θήβας δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις με την παρουσία βουλευτών της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
5. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η συμμετοχή ή μη του Δικηγορικού Συλλόγου σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση πρέπει να γίνεται μόνο κατόπιν Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου.

7/6/2018
 Αντώνης Τουλουμάκος

Δήλωση του Αντώνη Τουλουμάκου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget