Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο της τακτικής μεταξύ τους επικοινωνίας για όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 «Είχαμε μία από τις τακτικές συναντήσεις μας στην οποία συζητήσαμε ένα σύνολο εκκρεμοτήτων, ένα σύνολο θεμάτων» τόνισε αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε πως «περίπου σε ένα μήνα θα έχουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας Πολιτείας και κάνουμε μια προεργασία για τον καθορισμό της ατζέντας. Όπως πάντα, έχουμε συμφωνία σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων», ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλόξενο κλίμα.
 Επεξηγώντας, ο υπουργός είπε ότι «συσσωρεύονται μια σειρά ζητημάτων διοικητικού χαρακτήρα. Έχουμε ετοιμάσει τα σχέδια για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και γενικά την ατζέντα των διοικητικών θεμάτων και θέλουν πάντα μια αντιμετώπιση πιο σύγχρονη, επί της ουσίας, με την οποία προφανώς συμφωνεί και ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα είχε υποδείξει και διάφορες λύσεις».
 Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «έχει δημιουργηθεί μια Επιτροπή μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τα καθημερινά θέματα τα αντιμετωπίζουμε σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση και προτιμούμε να τα λύνουμε σιγά-σιγά με υπομονή, με συνεργασία». Για την σημερινή ατζέντα, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «συζητήθηκαν θέματα διοικητικά, λειτουργικά, οικονομικά, υπηρεσιακά. Οι συνεργάτες μας θα τα σταχυολογήσουν, θα τα επιλέξουν, θα τα συζητήσουν και θα οριστούν ομαδικά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξε καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, πνεύμα συνεργασίας και ελπίζουμε ότι έτσι θα συνεχίσουμε».
 Παρόντες στην συνάντηση ήταν, επίσης, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής και ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget