7ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Θήβας - καινοτόμο διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικής επιχειρηματικότητας

 Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία σχολικών μονάδων, με στόχο τη δημιουργία ενεργών πολιτών, τη φετινή σχολική χρονιά το 7ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας πραγματοποίησαν από κοινού ένα καινοτόμο  διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικής επιχειρηματικότητας, το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στον χώρο των σχολείων.
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Οραματιζόμαστε, επιχειρούμε και υλοποιούμε» ήταν η ίδρυση και η λειτουργία εικονικής μαθητικής επιχείρησης με την επωνυμία Waxderm που παράγει χειροποίητα καλλυντικά προϊόντα κατασκευασμένα με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η σειρά των προϊόντων μας εκτείνεται από μπάρες σαπουνιού μέχρι κρέμες με πλούσια ενυδατικά συστατικά για φυσική, καθαρή φροντίδα του δέρματος.

Συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής Ματσαγγούρα Ειρήνη. Επιπλέον στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Σκουρτανιώτης Ιωάννης (καθηγητής Αγγλικών του 7ου), Γουγά Μαρία (καθηγήτρια Αγγλικών του 8ου) και Χριστοδούλου Αθηνά (δασκάλα Έ τάξης του 8ου). Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Ζαχαράκη Βασιλική (Διευθύντρια  7ου), την κα. Μακρή Βασιλική (Διευθύντρια 8ου), τους δασκάλους των τάξεων Έ ΚΑΙ ΄ΣΤ του 7ου και 8ου, κα. Κατσαγάννη Παναγιώτα, κα. Πασχαλίδου Σοφία, κα. Χρήστου Αικατερίνη, κ. Τέντα Αργύρη και κ. Κολυμπίρη Χαράλαμπο, καθώς και τους δυο συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθειά τους και την άψογη συνεργασία τους. Παράλληλα, δημιουργήθηκε σύμπραξη με τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Λεύκτρων, οι οποίοι μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής με τίτλο «Ας αρχίσει το ταξίδι... στα χνάρια της ομορφιάς», υπό την επίβλεψη της κα. Ευαγγελίας Σταμέλου και του κ. Γιαννιού Πανταζή, καταγράψανε τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του.

Η ίδρυση της επιχείρησης και η μέχρι τώρα πορεία αυτής, έχει αυξήσει τον βαθμό συνεργασίας μεταξύ των παιδιών και έχει δημιουργήσει τις βάσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη διαπροσωπικών και κοινωνικών τους σχέσεων, οι οποίες πλέον στηρίζονται στο «ΕΜΕΙΣ» και στο κοινό συμφέρον για την επιτυχία του έργου τους. Όλη αυτή η δράση γέμισε με αισιοδοξία τα παιδιά για το μέλλον και σήμερα αποδεικνύουμε πως ό,τι οραματιζόμαστε, μπορούμε  να το επιχειρούμε  και να το υλοποιούμε!

7ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget