Πόσο ψάρι πρέπει να τρώτε για υγιή καρδιά

Θέλετε να αποφύγετε τις καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η καρδιακή νόσος, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και το εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς γερνάτε; Τότε θα ήταν σώφρον να συμπεριλάβετε στο εβδομαδιαίο μενού σας μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα (ιδανικά 104 το χρόνο!) από... ψάρι!
 Αυτή είναι η νέα οδηγία/συμβουλή από την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά American Heart Association - AHA), σύμφωνα με την τελευταία της σχετική δημοσίευση. Οι συστάσεις για τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ψαριών βασίζονται σε ανάλυση επιμέρους ερευνών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την προηγούμενη σχετική έκθεση της AHA το 2002.
 Που κατέληξαν οι ερευνητές για το ψάρι και την καρδιακή υγεία
Συγκεκριμένα, λέει μια ομάδα ειδικών διατροφολόγων, πρέπει να τρώμε μη-τηγανητά λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, ρέγκα, σκουμπρί, τόνο, σαρδέλες και πέστροφα.
 Αυτοί οι τύποι ψαριών έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε σύγκριση με θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια και γάδος.
 Είναι επίσης καλές πηγές πρωτεϊνών και βιταμινών. Η προσθήκη μιας μερίδας 100 γραμμαρίων από ψάρι δύο φορές την εβδομάδα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα καταναλώνετε 104 λιγότερες μερίδες ετησίως από τρόφιμα που είναι λιγότερο υγιή για την καρδιά, όπως κόκκινο κρέας, που έχει περισσότερα κακά λιπαρά, τα οποία φράζουν τις αρτηρίες.
 Αν ανησυχείτε για τον υδράργυρο, που βρίσκεται σε κάποιο βαθμό στα περισσότερα θαλασσινά, οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι τα καρδιαγγειακά οφέλη από την κατανάλωση ψαριών αντισταθμίζουν τους σχετικούς κινδύνους, ειδικά εάν αλλάζετε τα είδη των ψαριών στη διατροφή σας.

https://www.washingtonpost.com

υγιή καρδιά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget