Έρχονται τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

Νομοσχέδιο ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο οποίο μεταξύ άλλων θα νομοθετηθεί τον θεσμό των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας τα οποία θα λειτουργούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία ως αυτοτελή τμήματα. Όπως είπε ο κ. Ξανθός, στον νέο νόμο για τους Οργανισμούς των νοσοκομείων θα υπάρχει πρόβλεψη, για τα γραφεία αυτά ώστε να αποτελούν αυτόνομα τμήματα.
Σε δεύτερο χρόνιο - μετά τη ψήφιση του νόμου- θα υπάρξει και Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καθορίζεται το Ενιαίο Κανονιστικό Πλαίσιο Διαχείρισης Καταγγελιών. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται η ομοιογένεια στην αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.
 Δήλωσε ο υπουργός Υγείας:
«Θέλουμε να δώσουμε το σήμα στους πολίτες ότι δεν είναι "ανοχύρωτοι" μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή και κυρίως ισότιμη  φροντίδα, χωρίς να αναζητούν πολλαπλών τύπων διαμεσολαβήσεις και συναλλαγές. Χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν "μέσον", γνωστούς για να εξυπηρετηθούν και κυρίως χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη».
 Και συνέχισε εξηγώντας:
«Δεν έχουμε τη λογική να φτιάξουμε κυτία παραπόνων, που κάποιος θα πηγαίνει και θα αποθέτει μια γραπτή καταγγελία, έχοντας στο μυαλό ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Αυτό το οποίο θέλαμε να κάνουμε είναι πραγματικά ένας θεσμός, ένας μηχανισμός, που θα μπορεί να υποδέχεται, να διευκολύνει, να διευκρινίζει, να αποσαφηνίζει και να επιλύει προβλήματα, τα οποία υπάρχουν στην καθημερινή λειτουργία και διαχείριση των νοσοκομείων».

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget