Λιβαδειά - Ολοκλήρωση του διήμερου περιβαλλοντικού φεστιβάλ "Νοιάζομαι - Δρω για το Περιβάλλον"

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ “Νοιάζομαι – Δρω για το Περιβάλλον” που υλοποιήθηκε από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “Λεβαδρώ”, στις 11 και 12 Μαΐου 2018 στο χώρο πίσω από παλιό ΚΤΕΛ.
 Στο φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητές της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις τους που είχαν υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και αφορούσαν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, λειτούργησε το “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων (ΕΕΑΑ) και παρουσιάστηκε από την εταιρεία Re- Battery η διαδικασία ανακύκλωσης μπαταριών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορα παιχνίδια να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον.
 Στο φεστιβάλ συμμετείχε επίσης, το καλλιτεχνικό εργαστήρι Legato που μαζί με τα παιδιά κατασκεύασαν “μουσικά όργανα” από ανακυκλώσιμα υλικά. Σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν μοιράστηκαν γλαστράκια με αρωματικά φυτά που είχαν κατασκευαστεί από την εθελοντική ομάδα “Λεβαδρώ”.
 Κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ, η Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Αφοί Σιακανδάρη ΕΠΕ συνέλεγε ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες κλπ στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.
 Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτού του φεστιβάλ, καθώς και τον κ. Αριστείδη Κουρεντή που διέθεσε δωρεάν ψύκτες νερού κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.


διήμερο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget