Θωμάς Κιούσης - Το νερό στα Χώστια αντί για λύση να είναι πρόβλημα;

 Είναι κάποια ζητήματα από αυτά που λέμε της καθημερινότητας που όταν προκύπτουν προκαλούν σειρά από αρνητικές συνέπειες και θα πρέπει να λύνονται άμεσα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και στα Χώστια (Πρόδρομος) όπου το νερό αντί να δίνει λύσεις, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το νερό ξεκινά από μια όμορφη βρύση που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού. Πριν αρκετά χρόνια, φτιάχτηκε ένα μικρό δίκτυο από σωλήνες που οδηγούσε το νερό με φυσική ροή σε μια υπερυψωμένη μικρή δεξαμενή, από όπου οι πολίτες το έπαιρναν με βυτία για λόγους άρδευσης και κτηνοτροφίας.
Μια πολύ χρήσιμη δεξαμενή δεδομένου ότι τα νερά είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα στην περιοχή για τέτοιες δραστηριότητες.
Όμως τα άλατα και διάφορα φερτά υλικά φράκαραν τον σωλήνα, εδώ και περίπου δύο χρόνια. Οι πολίτες όχι μόνο δεν καλύπτουν πλέον τις σημαντικές ανάγκες, όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται, αλλά το νερό χύνεται ανεξέλεγκτα στους δρόμους, αναξιοποίητο και με κίνδυνο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Πριν λίγες ημέρες δύο πολίτες είχαν πτώσεις εξαιτίας της «γλίτσας» που έχει σχηματιστεί, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες. Αποτελεί επίσης εστία μόλυνσης σε συνδυασμό και με την άνοδο της θερμοκρασίας πλησιάζοντας στην καλοκαιρινή περίοδο.
Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με αντικαταστάτη του σωλήνα μικρής διατομής με άλλον μεγαλύτερο για μερικές εκατοντάδες μέτρα.
Θέσαμε επανειλημμένα το θέμα σε δημοτικά συμβούλια του δήμου Θηβαίων με στόχο την εξεύρεση λύσης. Μετά από μια «δύσκολη» συζήτηση πριν από δύο περίπου μήνες, η διαβεβαίωση έκτοτε της δημοτικής αρχής είναι ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως κατεπείγον.

Όμως καμία λύση ακόμα δεν έχει δοθεί και το μίγμα των συνεπειών παραμένει εκρηκτικό: Κουνούπια, κίνδυνοι μολύνσεων, τραυματισμών, τροχαίων και πολίτες που δεν εξυπηρετούνται για να καλύψουν τις ανάγκες τους για νερό ειδικά αυτήν την περίοδο.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα γίνει ακόμα χειρότερη. Στο απροχώρητο έχει φτάσει και η αγανάκτηση των πολιτών που διαμαρτύρονται και έχουν δίκιο. Βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία και διατυπώνουν την απορία: «ούτε αυτό;». Ούτε δηλαδή μια περιορισμένης κλίμακας παρέμβαση, ένα έργο μικρό από πλευράς κόστους και τεχνικών απαιτήσεων, σύντομο στην ολοκλήρωσή του, που έχει όμως μεγάλη σημασία για τη λειτουργία, την καθημερινότητα, την οικονομία της περιοχής και τελικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων;
Είναι εικόνες που προσβάλουν τον πολιτισμό μας, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που δεν τιμούν κανέναν και θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση!

Θωμάς Κιούσης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης

Το νερό στα Χώστια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget