ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ - Σωματεία Εργατών όχι των Εργοδοτών

Με εντολή της εργοδοσίας της πολυεθνικής ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ η ομάδα που ελέγχει το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο παραγωγής νερού (ΑΥΡΑ 3Ε) στο Αίγιο
οργάνωσε ΓΣ μέσα σε καθεστώς ωμού εκβιασμού προκειμένου να παρθεί απόφαση
αποχώρησης του Σωματείου από τη δύναμη της Ομοσπονδίας μας.
Η εργοδοσία έχει από καιρό επεξεργαστεί σχέδιο για να χτυπήσει την ταξική Ομοσπονδία μας και τις συνεπείς δυνάμεις που δίνουν την μάχη μέσα στον όμιλο Κόκα-όλα, για να υπογραφεί νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα εμφιαλωμένα,για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγείας κι ασφάλειας στη δουλειά, για να έχουν δικαιώματα οι συνάδελφοι στους εργολάβους που δουλεύουν με άθλιους όρους.
Για τον πολυεθνικό όμιλο της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ αυτές οι πρακτικές είναι γνωστές και δεν συμβαίνουν πρώτη φορά. Σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στη χώρα μας, στα εργοστάσιά της πρωτοστατεί στην διάσπαση των εργαζομένων, στην εξαγορά συνειδήσεων, στην τρομοκρατία, στην δίωξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κυρίως σε αυτούς που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών Η Ομοσπονδία με την συντονισμένη πάλη των εργαζομένων, την οργάνωση σε σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά, είχε επιβάλλει στην πολυεθνική εταιρεία Κόκα-Κόλα να υπογράφεται κλαδική ΣΣΕ τα προηγούμενα χρόνια στον κλάδο εμφιαλωμένων ποτών.
Με την κατάργηση με νόμο των ελεύθερων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε εργοδότες (ΣΕΒ) και εργαζόμενους (Ομοσπονδία) από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γεγονός που και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί στο ακέραιο, γιγάντωσαν τα κέρδη της εργοδοσίας σε βάρος μας, αυξήθηκε η εκμετάλλευση, πετσοκόπηκαν μισθοί, αντικαταστάθηκαν εργαζόμενοι με σταθερές εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου με εποχικούς, εργολαβικούς, με άθλιους μισθούς και δικαιώματα.
Αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας θέλουν οι εργοδότες και η ένωσή τους, ο ΣΕΒ, να το διατηρήσουν και να το επεκτείνουν σε όσα εργοστάσια υπάρχουν ακόμα εργασιακά δικαιώματα όπως στα εργοστάσια της Κόκα-Κόλα.
Στις 29 Μάρτη η Ομοσπονδία μας με τα ταξικά σωματεία έδωσαν την πρώτη απάντηση για φέτος προκηρύσσοντας κλαδική απεργία.
Η πλειοψηφία των Διοικήσεων στα τρία επιχειρησιακά σωματεία της 3Ε (Αθήνα-Αίγιο-Ηράκλειο) “πήραν απόφαση”, χωρίς Γενική Συνέλευση ή άλλες μαζικές συλλογικές
διαδικασίες, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων, να μην συμμετέχουν σε αυτήν
την μάχη που μας αφορούσε όλους και είχε αίτημα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
Σε πλήρη συνεννόηση με στελέχη των εταιριών του κλάδου προσπάθησαν να υπονομεύσουν την απεργία. Έστησαν ακόμη και προβοκάτσια, μέσα από κρυφές συναντήσεις με τους εργοδότες, που έλεγε ότι είναι «κομματική απεργία».
Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων στον κλάδο των εμφιαλωμένων και κυρίως στο εργοστάσιο την ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ στο Σχηματάρι, με την καθημερινή δουλειά των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας μας εκεί ώστε να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία ενόχλησε την εργοδοσία. Αυτός είναι ο λόγος που παίρνει τα “μέτρα” της και προχωρά στο επόμενο βήμα αξιοποιώντας, τα πρόθυμα φερέφωνα που έχει στο σωματείο του Αιγίου.
ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ
Η εργοδοτική ομάδα του σωματείου στο Αίγιο (ΑΥΡΑ 3Ε) ανάλαβε να ξεκινήσει τη βρώμικη δουλειά. Κυρίως ο πρόεδρός του, είναι σε όλους γνωστός, πρωτοστατεί χρόνια στην διάσπαση των εργαζομένων μέσα και έξω από το εργοστάσιο, τρομοκρατεί, διαγράφει μέλη, “προσλαμβάνει” εποχικούς εργάτες με την πλάτη της εργοδοσίας, λειτουργεί ως μεσάζων για όλα τα ζητήματα και φυσικά εξαργυρώνει στο ακέραιο τα αλισβερίσια που έχει χρόνια τώρα με την εργοδοσία.
Στην Γενική Συνέλευση 7/5/2018 που έστησε το ΔΣ του σωματείου, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν εποχικοί εργαζόμενοι που τους έχει πάρει στην δουλειά για λίγους μήνες. Φυσικά η πρόσληψη γίνεται με τις γνωστές εκβιαστικές μεθόδους και την τρομοκρατία “να μην σηκώνεις κεφάλι”. Η απόφαση ήταν προδιαγραμμένη και στημένη.
Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους να στηριχθούν στην Ομοσπονδία, να σπάσουμε επιτέλους την τρομοκρατία στα εργοστάσια γκέτο!
Καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ να καταδικάσουν την διασπαστική κίνηση της εργοδοσίας στο ΑΙΓΙΟ, να πάρουν καθαρή θέση απέναντί της και ενάντια στην κατεύθυνση να στηθούν σωματεία και Ομοσπονδίες σφραγίδες των εργοδοτών που επικυρώνουν εργοδοτικές αποφάσεις για μειώσεις, απολύσεις κ.α.
Η Ομοσπονδία μας αποτελεί ένα μεγάλο όπλο ταξικής ενότητας των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις των τροφίμων ποτών. Συνένωσε και οργάνωσε χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα. Έχει μεγάλη πείρα αγώνων και πείρα από τα παιχνίδια των μεγαλοεργοδοτών. Στην ιστορία της αντιμετώπισε πολλές φορές τον πόλεμο των πολυεθνικών που ήθελαν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, εύκολα θύματα. Σε αυτή τη πολύχρονη πάλη βγήκαμε πολλές φορές νικητές όταν επιλέξαμε το δρόμο της ταξικής πάλης και απορρίψαμε την υποταγή.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η εργοδοσία τώρα έχει επιλέξει την τακτική που ακολουθούν
οι λύκοι, την απομόνωση των σωματείων, το ξεμονάχιασμα και μετά θα επιτεθούν όλοι
μαζί ώστε να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Στην Ομοσπονδία θέλουμε σωματεία αγωνιστικά, δημοκρατικά, ταξικά. Σωματεία των εργαζομένων και όχι παραμάγαζα των εταιρειών, με εκπροσώπους τα στελέχη των επιχειρήσεων. Αρκετά, ως εδώ!
Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Η προσπάθεια να κερδίσουμε όσα μας στέρησαν, όσα με βίαιο τρόπο μας αφαίρεσαν μέσα στην κρίση, είναι δίκαιη. Οι εργοδότες δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να τους πάρουμε όσα μας έκλεψαν. Αυτό το γνωρίζουμε καλά. Όμως οι εργαζόμενοι ενωμένοι, οργανωμένοι, αποφασισμένοι για αγώνα, είμαστε τεράστια δύναμη, τίποτα δεν μπορεί να μας αντισταθεί!
Η Ομοσπονδία μας στέλνει μήνυμα στον ΣΕΒ ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΙΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ – ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget