Η Φινλανδία έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο

Οι Σκανδιναβικές χώρες γενικότερα έχουν βρεί αξιέπαινους τρόπους να εξελίσουν την κοινωνία, μέσω κάθε μονάδος ξεχωριστά. Το συνόλο αποτελείται από τις μονάδες, όσους περισσότερους εμπλουτίσεις με τα στοιχεία που πρέπει, τόσο βελτιώνεται το σύνολο. Ο μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού συστήματος των Φινλανδών άρχισε πριν από περίπου 40 χρόνια ως το βασικό σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Οι εκπαιδευτικοί δεν γνώριζαν ότι το μοντέλο αυτό ήταν τόσο πετυχημένο μέχρι το 2000, όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα από το Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Φοιτητών (PISA), που έδειξαν ότι νέοι από την Φινλανδία  ήταν οι καλύτεροι στην ανάγνωση στον κόσμο. Τρία χρόνια αργότερα τα αποτελέσματα τους έφεραν στην κορυφή και στα μαθηματικά. Μέχρι το 2009, η Φινλανδία είχε κατακτήσει και άλλες πρωτιές στην στη γλώσσα και τις επιστήμες.
Δείτε σε αυτό το βιντεάκι το εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας, και γιατί είμαστε 1000 χρόνια πίσω, με τα παιδιά μας να πηγαίνουν 6 ώρες σχολείο, με ασκήσεις για το σπίτι συν τα φροντιστήρια, και να μην έχουν ελεύθερο χρόνο.

εκπαιδευτικό σύστημα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget