Η … ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ημερίδα με θέμα « Παιδική κακοποίηση: εντοπισμός και βήματα αποτελεσματικής παρέμβασης από τον/την εκπαιδευτικό» διοργάνωσε το Ειδικό Σχολείο Θήβας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και αφορούσε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία της Θήβας.
 Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από το Κόκκινο μέχρι τα Δερβενοχώρια και από τη Δομβραίνα μέχρι το Δήλεσι είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε οκτώ καταπληκτικές εισηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την παραμέληση και την κακοποίηση μαθητών. Καταξιωμένοι επιστήμονες και έμπειροι επαγγελματίες μας ενημέρωσαν για το πώς θα εντοπίσουμε αν κάποιο παιδί παρενοχλείται σεξουαλικά ή παραμελείται συστηματικά από την οικογένειά του. Μας δόθηκαν οδηγίες και τα βήματα που πρέπει να κάνουμε από τη στιγμή που θα πέσει στην αντίληψή μας υποψία παραμέλησης ή ενδοοικογενειακής βίας.
 Ο πρώην συνήγορος του παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος, η συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Θηβαίων κ. Μαρία Ματάλα, ο Αξιωματικός του τμήματος Ασφάλειας Θηβών
κ. Παναγιώτης Τσιατσιμάς, ο παιδοψυχίατρος κ. Στράτος Πάλλης, η παιδίατρος του Νοσοκομείου Θήβας κ. Ζαφειροπούλου Φωτεινή, ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αθηνών κ. Νίκος Σταματογιάννης, ο κ. Γιώργος Καρβελάς από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής και η κ. Χρύσα Αθανασίου από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας κατάφεραν και καθήλωσαν το κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
 Ζούμε σε μια βάρβαρη εποχή και καθημερινά ακούμε περιπτώσεις με θύματα μικρά παιδιά. Υποψιασμένοι και ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν και να προλάβουν επώδυνες και τραγικές καταστάσεις για τους ανυπεράσπιστους μαθητές.
 Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!


Παιδική κακοποίηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget