Η … ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αθόρυβα και μεθοδικά λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής της ΔΗΚΕΘ του Δήμου Θηβαίων. Το τμήμα απασχολεί μία υπάλληλο, την Αναστασία Κατσιφή και έχει τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης. Βασική δραστηριότητα του τμήματος είναι η διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.Να τι κάνει:
1) Οργανώνει ψηφιακή μαστογραφία για γυναίκες 40-69 ετών η οποία γίνεται στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων και «διαβάζεται» από εξειδικευμένους ογκολόγους. Στην παραμικρή υπόνοια νόσου γίνεται συμπληρωματικός υπέρηχος και υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση όπου και όταν χρειάζεται.
2) Οι εξετάσεις οστεοπόρωσης γίνονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ και η διάγνωση γίνεται αμέσως. Αν διαγνωστεί οστεοπόρωση ή οστεοπενία η θεραπεία γίνεται είτε από τον γιατρό της κάθε γυναίκας είτε από το αρμόδιο οργανωμένο τμήμα του ΚΑΤ.
3) Το τεστ ΠΑΠ γίνεται στον Άγιο Σάββα από γιατρό και υπάρχει και εδώ η ανάλογη στήριξη.
4) Υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ σε θέματα εξέτασης για μολυσματικές ασθένειες, ενημέρωσης και εμβολιασμού των οικονομικών μεταναστών που ζουν στα όρια του Δήμου. Η δράση αυτή δεν αφορά τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο camp.
5) Έχει συνεργαστεί με « ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και τα σχολεία της περιοχής για ζητήματα σχολικής βίας καθώς και με τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για οδοντιατρικό έλεγχο σε μεγάλο δείγμα μαθητών και ευπαθών ομάδων.
 Τα 13 χρόνια που το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής είναι σε λειτουργία πάνω από 2.500 άτομα συμμετέχουν σταθερά στα παραπάνω προγράμματα. Τη φετινή χρονιά 700 γυναίκες έχουν μετακινηθεί για μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ και έλεγχο οστεοπόρωσης. Η μετακίνηση γίνεται μαζικά και οργανωμένα με μεταφορά των συμπολιτών μας με λεωφορείο. Το τμήμα στηρίζει πολίτες και από τα χωριά της περιοχής που έχουν δυσκολότερη πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας.
 Περιμένουμε επέκταση σε περισσότερες εξετάσεις καθώς και σε προληπτικά ιατρικά προγράμματα που να αφορούν τον αντρικό πληθυσμό του δήμου μας.

Ηλίας Τραμπάκουλος

Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget