Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων: "Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό"

Τον περασμένο Μάρτιο έκανε το γύρο του διαδικτύου, ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται τρεις στρατιώτες να κακοποιούν έναν αδέσποτο σκύλο στην Κόνιτσα, πετώντας το από γκρεμό.
 Η είδηση προκάλεσε οργή σε όλη την Ελλάδα και την άμεση αντίδραση των αρμοδίων αρχών.
 Περίπου δύο μήνες μετά νέοι υποψήφιοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, δείχνουν με πράξεις ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν αντιπροσωπεύει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στη φοιτητική εβδομάδα του ΑΠΘ και οι σπουδαστές της επέλεξαν να συμμετέχουν με δύο ημερίδες.
 Η μία από αυτές έχει τίτλο "Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό" και θέτει ένα σύγχρονο πρόβλημα με προεκτάσεις και επιπτώσεις σε ζητήματα ευζωίας των ζώων ηθικής και δημόσιας υγείας.
 Στην ημερίδα αναφέρθηκε ακόμα το ζήτημα της νομοθεσίας της χώρας μας σε αντιπαραβολή με την ισχύουσα του εξωτερικού, ενώ θα διαπραγματευτεί το θέμα του υγειονομικού κινδύνου καθώς επίσης και της κακοποίησης των αδέσποτων ζώων.
 Την σκέφτηκαν και την υλοποιήσουν εχθές η Δέσποινα Χατζηπροκοπίου, δευτεροετής της ΣΣΑΣ, ο Δημήτρης Νίνης, επίσης δευτεροετής σπουδαστής και ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας, πρωτοετής σπουδαστής.
 "Με αφορμή τη φοιτητική εβδομάδα, θελήσαμε να θίξουμε αυτό το ζήτημα, της ευαισθητοποίησης και της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων", αναφέρει στο thestival.gr, o Δημήτρης Νίνης.
 Οι σπουδαστές θίγουν ακόμα το θέμα τις προσέγγισης των αδέσποτων ζώων, τους χειρισμούς αλλά και το πώς συμπεριφέρονται οι πολίτες σε αυτά.
 "Επειδή αναφερόμαστε στο πως ένας άνθρωπος μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε ένα αδέσποτο, δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποφύγουμε και να μειώσουμε τον κίνδυνο επίθεσης", τονίζει η Δέσποινα Χατζηπροκοπίου.
 Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της νομοθεσίας που αφορά τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, την οποία όπως τονίζουν οι σπουδαστές θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας.
 "Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει γενικότερα ποια νομοθεσία ισχύει και πως μπορούμε να διαχειριστούμε το θέμα και πως να φροντίσουμε αδέσποτα ζώα. Αυτό μας κίνησε το ενδιαφέρον", σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας.
 "Τα αδέσποτα ζώα έχουν ψυχές και βιώματα δεν πρέπει να τα κακομεταχειριζόμαστε. Αν ένα αδέσποτο ζώο κακοποιηθεί από έναν άνθρωπο, πιθανόν ο ίδιος να κακοποιήσει αργότερα έναν συνάνθρωπο του", δηλώσει ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας.
___________________
Πηγή: www.thestival.gr.

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget