Όλα για τις τράπεζες, τίποτα για το λαό !!

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως η πολιτική που επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από το μνημόνιο, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την ευημερία των τραπεζών. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να πουλήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τις μετοχές που κατέχει των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
 Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΧΣ με χρήματα του ελληνικού λαού αγόρασε το 40% της Εθνικής, το 26% της Πειραιώς, το 11% της Alpha bank και το 2,3% της Eurobank.
 Και τώρα που υποτίθεται ότι οι τράπεζες είναι δυνατές και δεν κινδυνεύουν, αντί να διατηρήσει τις μετοχές και να πάρει πίσω τα λεφτά των φορολογουμένων και να τους τα αποδώσει, πουλάει τις ούτως ή άλλως χαμηλής αξίας τραπεζικές μετοχές.
 Βλέπουμε πως το κράτος γίνεται συνέταιρος των τραπεζών όταν έχουν χασούρα και όταν έχουν κερδοφορία πουλάει τις μετοχές, ενώ θα μπορούσε να εισπράξει σημαντικό ποσό από τα κέρδη και να το επιστρέψει εκεί που ανήκει: στους Έλληνες πολίτες.
 Αξίζει να σημειωθεί πως το ΤΧΣ λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών να γίνει δημόσιο εις βάρος του λαού.
 Άλλωστε σκοπός του Ταμείου είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων και θυγατρικών αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, εφόσον λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα κατόπιν άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος.
 Η κίνηση του ΤΧΣ να πουλήσει τις μετοχές των τραπεζών έρχεται σε πλήρη αντίθεση της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του ν. 3864/2010 που ρητώς αναφέρεται ότι με τη λήξη της διάρκειας του Ταμείου, γενομένης εκκαθαρίσεως αποδίδεται το κεφάλαιο και η περιουσία του περιέρχεται αυτοδικαίως στο Ελληνικό Δημόσιο, ως οιονεί καθολικό του διάδοχο.
 Αν κρατούσε τις μετοχές τότε θα είχε μερίδιο από την κερδοφορία των τραπεζών, και σύμφωνα με το νόμο θα έδινε αυτά τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο. Αντιθέτως, τώρα θα εισπράξει πενταροδεκάρες για τις μετοχές και οι αγοραστές θα βάλουν χέρι στα κέρδη που προήλθαν από τα χρήματα του λαού…
 Με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο 100% ότι θα έρθει ανάπτυξη για τις τράπεζες και όχι για τη χώρα και τους πολίτες της, καθώς οι τράπεζες μαζεύουν χρήματα και δεν χρηματοδοτούν καμία απολύτως μικρομεσαία επιχείρηση.
 Την ίδια στιγμή αντί η Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και αυτήν την πολιτική, αναλώνεται σε κοκορομαχίες με τον Τσίπρα για τον Μπουτάρη και το Ρουβίκωνα…
 Τι διαφορετικό θα περίμενε κάποιος όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν 23 τροποποιήσεις στον ν. 3864/2010, όλες προς όφελος των τραπεζών.
 Με την ένοχη σιωπή της η ΝΔ νομιμοποιεί το γεγονός ότι το ΤΧΣ δεν θα πάρει πίσω τα 27 δις που έδωσε για την αγορά των μετοχών, αν και πρόκειται για χρήματα από το υστέρημα του λαού.
 Αυτό το έγκλημα έχει πολλούς ενόχους…

danioliptes.gr

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget