Η Δικαιοσύνη γυρίζει την πλάτη της στους πολίτες

Στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, το τελευταίο αποκούμπι του Έλληνα πολίτη ήταν η Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να είναι τυφλή και να μην αλληθωρίζει υπέρ του ενός ή του άλλου. Όταν ο πολίτης βλέπει τις τράπεζες να παρανομούν και να υφίσταται την απειλή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, το μόνο που του μένει να κάνει είναι να στραφεί προς τη Δικαιοσύνη με την πίστη ότι όντως αποτελεί μια ανεξάρτητη εξουσία.
 Οι καταχρηστικές και παράνομες χρεώσεις των τραπεζών, μαζί με τους άκυρους γενικούς όρους συναλλαγών αποτελούν συνήθεις πρακτικές των τραπεζών, οι οποίες δρουν σε βάρος του δανειολήπτη. Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος υπέβαλλε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι τράπεζες παραβιάζουν όχι μόνο το εγχώριο, αλλά και το ευρωπαϊκό, ενσωματωμένο στην ελληνική νομοθεσία, δίκαιο.
 Η Ε.Ε. Απάντησε ότι πρώτα πρέπει να λάβει γνώση για το θέμα και να επιληφθεί κατάλληλα η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τηρώντας, λοιπόν, τη νόμιμη και την προβλεπόμενη οδό, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Περβανάς κατέθεσε καταγγελία το Νοέμβριο του 2015 στην ελληνική Δικαιοσύνη, σχετικά με την έκδοση αποφάσεων των δικαστών, κατά δανειοληπτών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι κοινοτικές οδηγίες, που έχουν εναρμονιστεί στην ελληνική νομοθεσία.
 Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τους δικαστές που εξέδωσαν τις διαταγές πληρωμής χωρίς να λάβουν υπόψιν τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους νόμους.
 Το 2018 η υπόθεση αρχειοθετήθηκε χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία γεννώντας πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς λόγους, που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Όπως αποδεικνύεται, δυστυχώς, έγινε πλημμελώς η προκαταρκτική εξέταση, καθώς αν και κλήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών οι δικαστές που έβγαλαν τις λάθος αποφάσεις να καταθέσουν, ουδέποτε προσήλθαν με δικαιολογίες που υποτιμούν την κοινή λογική (μεταθέσεις κλπ).
 Μοναδικός μάρτυρας που κλήθηκε και προσήλθε ήταν ο κ. Περβανάς. Γιατί λοιπόν, δεν έγινε εξονυχιστικός έλεγχος των καταγγελιών τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε ένας μεγάλος όγκος στοιχείων και αποδείξεων στη διάθεση της εισαγγελίας; Δυστυχώς, μετά τα παραδικαστικά σκάνδαλα, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη είχε κλονιστεί. Και τώρα αντί οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαθιστούν τη χαμένη εμπιστοσύνη, κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
 Ο κόσμος, έχει πλέον, κάθε λόγο να πιστεύει ότι “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” και ότι η Δικαιοσύνη, ενδεχομένως, καλύπτει ατασθαλίες και παρανομίες των τραπεζών.
 Η αίσθηση της συγκάλυψης, της συνενοχής και της συμπαιγνίας γίνεται ακόμα πιο ισχυρή τώρα που αποφασίστηκε να μην ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών. Τράπεζες, πολιτικό σύστημα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνιστούν ένα δίχτυ διαπλοκής με την ανοχή ή τη σύμπραξη της Δικαιοσύνης, με θύμα πάντα το φορολογούμενο πολίτη – δανειολήπτη.
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε σχετικά: “Ο Σύλλογος θα επανέλθει στο θέμα και θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που του προσφέρει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές οι οποίοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το σωστό ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη του δοκιμαζόμενου λαού.
 Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Δικαιοσύνη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget