Η … ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η ΣΦΙΓΓΑ διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ της.
 Στο μαθητικό μέρος του φεστιβάλ μετά τον μύθο της Σφίγγας, τον Κάδμο και τον Ηρακλή τη σκυτάλη φέτος πήρε ο Οιδίποδας. Μαθητές γυμνασίων της πόλης- και όχι μόνο- ανέλαβαν δράση προσπαθώντας να αναζητήσουν την ταυτότητας τους στο χώρο της σύγχρονης Θήβας.
Σκορπίστηκαν σε δεκάδες σημεία της πόλης ( πλατείες, γειτονιές, πάρκο, οικόπεδα, εκκλησίες κ.λ.π.) και έκαναν μικρές ή μεγαλύτερες εικαστικές παρεμβάσεις στέλνοντας θετικά μηνύματα και αισιοδοξία στους ίδιους και σε όσους τύχαινε να περνούν από εκεί.
 Επιθυμώντας να είμαι θεατής ή συμμέτοχος σε κάποια από αυτά βρέθηκα προχθές στο βιοκλιματικό πάρκο στην κεντρική δράση του μαθητικού μέρους του Φεστιβάλ. Με εμψυχωτές τους φίλους Ζωή Μαστροθανάση και Μιχάλη Κολλημένο Μιχάλη οργανώθηκε ένα μουσικοκινητικό δρώμενο στο οποίο συμμετείχαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Μέσα από την ιστορία του Οιδίποδα, με μια άψογη σκηνοθετική ματιά και μια εναλλακτική ενδυματολογική άποψη η ομάδα κατάφερε να μας περάσει το μήνυμα ότι … υπάρχει ελπίς και ότι μέσα από τα δύσκολα μπορούμε να αλλάξουμε πρόσωπα και πράγματα αρκεί να το τολμήσουμε.
 Η βραδιά έκλεισε με την απαγγελία ποιημάτων του ποιητή Αιμίλιου Γάσπαρη εμπνευσμένα από την ιστορία και τους μύθους της Θήβας. Θηβαίοι ερασιτέχνες ηθοποιοί – και ο ποιητής- διάβασαν ποιήματα της συλλογής του «Από τον κύκλο της Θήβας» κάτω από το ελάχιστο φως του χώρου μιας και η κλοπή που έγινε πριν λίγους μήνες στις μπαταρίες των φωτοβολταϊκών λαμπτήρων στερεί το φως σε όλη σχεδόν την έκταση του πάρκου.
 * Το φεστιβάλ συνεχίζει ακάθεκτο τις δράσεις του με εικαστικές παρεμβάσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στο διάστημα 2-9 Ιουνίου σε σημεία ιστορικής και συμβολικής σημασίας για την πόλη. Επίσης, δρώμενα έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν το ίδιο διάστημα από μέλη της ΣΦΙΓΓΑΣ.

Ηλίας Τραμπάκουλος 

ΣΦΙΓΓΑ - φεστιβάλ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget