Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” - όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων στις 30 Μαΐου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που το υπηρετούν, εστιάζουν στη «μεταμνημονιακή εποχή» και τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης , οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες με τη μαζική τους συμμετοχή στην Απεργία και τις διαδηλώσεις μπορούν να στείλουν ισχυρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.
 Η Απεργία στις 30 Μάη πιάνει το νήμα των κινητοποιήσεων που οργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών σε συνθήκες μάλιστα που ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επιχειρούσε να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου».
 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λίγο διάστημα μετά τη προδοτική της στάση όπου έβαλε πλάτη για να περάσουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και για τον περιορισμό της Απεργίας καθώς και την υπογραφή στα κρυφά ΕΣΣΕ που υπέγραψε για ακόμη μια χρονιά το πάγωμα των μισθών, νομιμοποιώντας δηλαδή το αίσχος των 586 και 511 ευρώ, αποφάσισε την Απεργία στο πλαίσιο της συμμαχίας που στήνει με τις πλειοψηφίες των διοικήσεων σε ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια και άλλους φορείς – συμμαχία την οποία αποκαλεί μάλιστα «κοινωνική» - προβάλλοντας αιτήματα κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των βιομηχάνων των μεγαλεμπόρων. Μας καλούν με λίγα λόγια να παλέψουμε κάτω από ξένη σημαία, στην πραγματικότητα δηλαδή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
 Τα αντεργατικά μέτρα στα εργοστάσια της Χημικής Βιομηχανίας της περιοχής μας έχουν εφαρμοστεί στο σύνολό τους. Στην ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. εκτός της μείωσης των μισθών το 2012, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με τους κατώτατους μισθούς σε ένα επιβαρυμένο μάλιστα εργασιακό περιβάλλον από χημικά. Επίσης πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται πολλά χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με την πολιτική της εταιρίας να μοιράζει 1 θέση εργασίας σε 3 άτομα στη διάρκεια του έτους, με συμβάσεις 4μηνες.
 Στην TUPPERWARE 1 στους 3 εργαζόμενους προέρχεται από εργολάβους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Στην PIPELIFE τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται συχνά διαθεσιμότητα στους εργαζόμενους και εκ περιτροπής εργασία.
 Στην EURODRIP εντατικοποίηση της εργασίας, ελλειπής στελέχωση των μηχανών με εργάτες, επικίνδυνο κτιριακό συγκρότημα με απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κ.α.
 Στην DASYC παλαιότερα μειώσεις μισθών αλλά και απολύσεις πιο πρόσφατα. Στην METPLAST επιβαρυμένος εργασιακός χώρος και εργοδοτική τρομοκρατία. Φυσικά η κατάσταση στα υπόλοιπα εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης Θήβας- Σχηματαρίου- Οινοφύτων είναι πολύ χειρότερη για τους εργαζόμενους και ειδικά γι΄αυτούς που δεν έχουν οργανωθεί σε σωματεία.
 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αυτή την ανάπτυξη ευαγγελίζεται. Παράδεισο για το κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους
 Οι εργαζόμενοι συντονίζουμε την πάλη μας με τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους και με αυτή την κοινωνική συμμαχία από λαϊκά στρώματα τα οποία πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικούμε:
 * Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις – κοινωνικές παροχές
 * Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων
 * Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ
 * Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 * Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 * Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
 * Κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου»
 * Προσλήψεις μόνιμου πλήρους απασχόλησης προσωπικού σε Νοσοκομεία-Σχολεία

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΘΗΒΑ                                 ΑΘΗΝΑ                                   ΧΑΛΚΙΔΑ
 10.30                                    10.30                                         10.30
 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ            ΟΜΟΝΟΙΑ                       ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

απεργιακές συγκεντρώσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget