συνήθειες που μπορούν να μας δώσουν επιπλέον 10 χρόνια ζωής - Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αν ακολουθήσουμε πιστά πέντε καλές συνήθειες μπορούμε να ζήσουμε μέχρι και δέκα χρόνια επιπλέον.
 Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό Circulation, οι άνδρες και οι γυναίκες που έτρωγαν υγιεινά, είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος, δεν έπιναν πολύ αλκοόλ και δεν κάπνιζαν, είχαν 82% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο και 65% λιγότερες από καρκίνο, όταν συγκρίθηκαν με άτομα που δεν ακολουθούσαν αυτό το πρότυπο ζωής σε βάθος τριακονταετίας.
 Αυτά τα ποσοστά μεταφράστηκαν σε 14 «κερδισμένα» χρόνια ζωής για τις γυναίκες και 12 για τους άνδρες.
 Οι ειδικοί εστίασαν σε πέντε παράγοντες: χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος, αποχή από το κάπνισμα, τουλάχιστον 30 λεπτά άσκηση ή και περισσότερο την ημέρα, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και υγιεινή διατροφή.
 Όσοι τηρούσαν μάλιστα τις καλές αυτές συνήθειες πιστά, είχαν 74% λιγότερες πιθανότητες θανάτου με τη σχέση να είναι δοσο-εξαρτώμενη, ήτοι όσο πιο συνεπής ήταν η τήρηση των πέντε υγιεινών συνηθειών, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.
 Όπως ανέφερε ο Φρανκ Χου, πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ «Ο υγιεινός τρόπος ζωής βελτιώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, όμως η προσαρμογή σε αυτόν είναι δύσκολη. Γι’ αυτό οι πολιτικές υγείας θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στην υγιεινή διατροφή και στην οικοδόμηση ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που θα υποστηρίζει και θα ενισχύει τον υγιεινό τρόπο ζωής».

δημοσίευμα στο περιοδικό Circulation

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget