ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΟΛΕΜΑΤΗΣ … Ο ΜΕΓΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
Τον χειρουργό κ. Βασίλη Γολεμάτη δεν τον γνώριζα. Είχαμε μιλήσει πριν 15 χρόνια για κάποιο ιατρικό θέμα και είχα-από τότε- καταλάβει την καλοσύνη, το χιούμορ και την βοήθεια που προσέφερε σε κάθε συμπολίτη του και δη Θηβαίο.
 Το σημερινό κυριακάτικο πρωινό, όμως, με εντυπωσίασε. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεύκτρων οργάνωσε μία τιμητική εκδήλωση στον συμπατριώτη του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον χειρουργό Βασίλη Γολεμάτη. Τον τίμησαν δεκάδες συμπατριώτες του και πολλοί-πολλοί μαθητές του που σήμερα διδάσκουν σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και χειρουργούν με τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους.
 Προσωπικά, τρία πράγματα με εντυπωσίασαν για τον αειθαλή 89χρονο έφηβο:
 1) Ήταν ο πρώτος που χειρούργησε στην Ελλάδα ασθενείς που έπασχαν από AIDS. Την εποχή που όλοι φοβούνταν να ακουμπήσουν φορέα της ασθένειας εκείνος τόλμησε και τους εγχείρησε. Μετά ακολούθησαν και οι άλλοι.
2) Ήταν ο πρώτος που έκανε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στην χώρα μας.
3) Ακόμη και σήμερα είναι ιατρικός σύμβουλος σε μεγάλη ιδιωτική κλινική της Αθήνας.
 Μετά από τα πολλά διθυραμβικά λόγια που άκουσε θαρρώ πως κοκκίνησε και - λαμβάνοντας πλακέτα από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου- έκλεισε λέγοντας:
« Θα τοποθετήσω την πλακέτα στο πιο εμφανές σημείο του σπιτιού μου. Είναι η μεγαλύτερη διάκρισή μου, από τις ρίζες μου»
Και όλα αυτά τα είπε ο άνθρωπος που χειρούργησε Ανδρέα Παπανδρέου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, που βραβεύτηκε από δεκάδες ιατρικές ενώσεις, που έγινε επίτιμος διδάκτορας σε πολλές ιατρικές σχολές στην Ελλάδα, Ευρώπη, Ιαπωνία, Αμερική.

Ηλίας Τραμπάκουλος

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΟΛΕΜΑΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget