Ο δικηγορικός σύλλογος Θήβας στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα

Επίσκεψη στις Γυναικείες Φυλακές Ελεωνα απο την Επιτροπή Κοινωνικής Προσφοράς του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβας.η Επιτροπή μας αλλά και όλα τα μελη του Δικηγορικού Συλλόγου με μεγάλη προθυμία αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα Αγαπης και Προσφορας και ετσι συγκεντρώθηκαν πολλά είδη χρήσιμα για τις κρατούμενες εκει.
Η επίσκεψη εκτός απο την κατάθεση της προσφοράς μας περιελάμβανε και μια ξενάγηση στον παιδικό σταθμο των φυλακων οπου μοιραστηκαν στα μικρα παιδια παιχνιδια και βιβλια στο Σχολειο και τις αιθουσες ηλεκτρονικών Υπολογιστων .Πραγματικα ειδαμε ποσο μεγαλο κοινωνικο εργο επιτελειται εκει σε επιπεδο μορφωσης και μαθησης.Επισης επισκεφθηκαμε το αγροτικο τμημα οπου οι κρατουμενες υπο την επιβλεψη γεωπονου καλλιεργουν την γη ενω επισης πληροφορηθηκαμε με ιδιαιτερη χαρα οτι εντος των ημερων θα λειτουργηση με χορηγια του Ιδρυματος Λατση και σχολη εκπαιδευτων σκυλων ! τα οποια σκυλακια μετα την εκπαιδευση θα παραδιδονται προς υιοθεσια.την εκπαίδευση θα κανουν οι κρατουμενες υπο την οδηγια ειδικων.
Ειναι πολυ παρηγορο και προεχοντως σημαντικο οι κρατουμενες να εξερχονται απο εκει καλυτερες και με ελπιδα και συνεση να εσωματονονται στον κοινωνικο ιστο. και πανω απ ολα να ειναι σωστοι ανθρωποι αλλωστε αυτος ειναι και ο βασικος στοχος του σωφρονιστικου μας συστηματος.
Ευχαριστουμε ιδιαιτερα την Εισαγγελέα Θηβών κα Μουσουρη για την καθοριστική της συμβολη στην προσπαθεια αυτη του Συλλογου μας.
πραγματικα η επισκεψη μας αυτη μας γεμισε αισιοδοξια και μας εδωσ ε μεγαλη δυναμη να συνεχισουμε το εργο της Επιτροπης Κοινωνικης Προσφορας.
το να δινεις το να προσφερεις ειναι πραγματικη αγαλλιαση ψυχης.κι οπως ειπε και ο ποιητης # φυτεψε ενα δενδρο ....καποτε μπορει εσυ να χρειασθει να καθησεις στον ισκιο του#......
ευχαριστω ολους απο καρδιας
Το Αναστασιμο Φως να φωτισει τις ψυχες μας.

Η Προεδρος
Σωσω Μαναρα Μαυρακη.

δικηγορικός σύλλογος Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget