5 χρόνια χωρίς τον Κώστα Κουρκούτη


-Ηλίας Τραμπάκουλος-Πριν 5 ακριβώς χρόνια, στις 9 Μαρτίου του 2013, έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους Θηβαίους ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ. 
Δήμαρχος όλων των Θηβαίων για τέσσερις 4ετίες. Από τα 30 του, που πρωτοεκλέχτηκε δήμαρχος, και για σαράντα χρόνια ήταν απόλυτα ταυτισμένος με τη ζωή και τη μοίρα της πόλης του. Κάτω από την σκέπη του συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν εκατοντάδες προοδευτικοί πολίτες και δημιούργησαν έναν δήμο-πρότυπο.
Έξυπνος, διεκδικητικός, αεικίνητος, αποφασιστικός, με όραμα και πείσμα, κατάφερε να αλλάξει την πορεία της πόλης. Όλο το πανελλήνιο μιλούσε για τον αριστερό δήμαρχο και τον δυναμισμό του. Όποιος τον γνώριζε και συνομιλούσε μαζί του γινότανε υποστηρικτής του. Με πάθος, γνώσεις, επιχειρήματα και το αφοπλιστικό και γεμάτο σιγουριά βλέμμα του σε κέρδιζε αστραπιαία.
 Η απουσία σου – όσο περνάνε τα χρόνια- γίνεται εντονότερη. Λείπεις από την οικογένειά του, τον Δήμο, τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική, την Θήβα και τους Θηβαίους που αγάπησες. Είμαι σίγουρος ότι στην γειτονιά των αγγέλων θα κρατάς μετροταινία και θα μιλάς για την ανάπλαση του Προσφυγικού Συνοικισμού με την Άννυ Βρυχέα ή θα προσπαθείς να πείσεις την Μελίνα για τη χρηματοδότηση του «Αρχαιολογικού Περιπάτου» στην Καδμεία.
 Κώστα, ακόμη και σήμερα εξακολουθείς να εμπνέεις και είσαι η πυξίδα και ο οδηγός μας. Θα προχωράμε στον δρόμο που χάραξες και θα σε θυμόμαστε για πάντα. Υπόσχεση…

Ηλίας Τραμπάκουλος

5 χρόνια χωρίς τον Κώστα Κουρκούτη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget