Η … ΚΔΑΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος
Πάνω από 400 παιδιά έλαβαν μέρος στην ανοιξιάτικη γιορτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Χαλκίδας στις 21 Μαρτίου ( φωτό 1). Μόλις 35 χιλιόμετρα από την πόλη μας λειτουργούν ΚΔΑΠ όπου τα παιδιά διαβάζουν, μαθαίνουν υπολογιστές, μουσική, ρομποτική, ζωγραφίζουν, τραγουδάνε, γυμνάζονται … χωρίς να αναγκάζεται η οικογένεια να ξοδεύει μία.

Εδώ πάλι δεν …
 Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν τα τελευταία 30 χρόνια (πριν 20 τα λειτουργούσε και η δική μας ΔΕΚΚΑ-Ε). Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε να έχουν τέτοια κέντρα όλοι σχεδόν οι δήμοι ακόμη και οι πολύ μικρότεροι από αυτόν της Θήβας (Κιλελέρ, Πυλαίας, Μονεμβασιάς κ.λ.π.).
Εδώ πάλι δεν …
 Στην Καλαμάτα, για παράδειγμα, μιλώντας με την υπεύθυνη του προγράμματος εκεί την Σχολική Σύμβουλο κ. Μαρία Καράμπελα ( Maria Karambela ), έμαθα ότι λειτουργούν 11 ΚΔΑΠ και ξεκινά άμεσα ΚΔΑΠ για 50 παιδιά με αναπηρία(φωτό 2). Όλα αυτά με κοινοτικά κονδύλια. Εργάζονται 68 άτομα (εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό, ειδικευμένοι καλλιτέχνες). Έτσι πολεμιέται κάπως και η ανεργία.
Εδώ πάλι δεν …
 Στον δήμο μας βάλαμε- ως πολίτες- το θέμα στη ΔΗΚΕΘ πριν 2 χρόνια. Το συζητήσαμε, το προσπαθήσαμε αλλά δεν το καταφέραμε. Το θέμα κόλλησε σε γραφειοκρατικά ζητήματα, σε θέματα πυρασφάλειας των σχολείων που θα υποδέχονταν τους μαθητές και … έκλεισε. Φαίνεται ότι όλοι οι άλλοι δήμοι μπορούν να λύσουν προβλήματα παρόμοιου βεληνεκούς.
Εμείς πάλι δεν …
 Λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι!

  

ανοιξιάτικη γιορτή ΚΔΑΠ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget