Απεργία 29 Μάρτη στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 Καλόυμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να μπουν στον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που βιώνουμε στη δουλειά και στη ζωή, από αφεντικά και κυβερνήσεις. Είναι μάχη για την ίδια μας τη ζωή, καθώς οι Συλλογικές Συμβάσεις αφορούν:
 · Αυξήσεις σε μισθούς. Βασικό μισθό με ωριμάνσεις και επιδόματα για την κάθε ειδικότητα, με κατάργηση του αίσχους των 586€ και του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς.
 · Άδειες, παροχές και διευκολύνσεις για οικογένεια, μητρότητα, παιδιά, ασθένεια.
 · Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς
 Η απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας, Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών για τις 29 Μάρτη θα είναι σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Η επιτυχία της θα συμβάλει στην πίεση στις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν Κλαδικές Συμβάσεις που θα διασφαλίζουν όλους τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου. Θα είναι όπλο για το κάθε σωματείο να υπογράψει συλλογική Σύμβαση στο χώρο δουλειάς με αυξήσεις. Θα είναι βήμα και για τη διεκδίκηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης ώστε να μην υπάρχει κανείς εργαζόμενος με κάτω από 751€
 Αυτός είναι και ο δρόμος για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στην περιοχή μας. Για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να καταργηθούν οι μειώσεις και να κατοχυρωθούν δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων στον ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ. Για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ωράρια στο ΜΙΜΙΚΟ. Για να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία στο ΒΟΚΤΑΣ και να δοθούν ένσημα, υπερωρίες, διαλείμματα κ.α. Για να κερδηθούν αυξήσεις, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και αργίες στο ΝΗΡΕΑ. Για να καλυφθούν με Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις όλοι οι εργαζόμενοι στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς, νέους, εποχικούς και εργολαβικούς. Για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας σε όλο τον κλάδο.
 Καμιά αναμονή για την ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση. Ο κλάδος είχε ανάπτυξη και μέσα στην κρίση, αλλά εμείς με όλο και χειρότερους όρους ζούμε. Καμιά πίστη στο παραμύθι του τέλους των μνημονίων, την ώρα που δεν έχουν σκοπό να καταργήσουν ούτε ένα από του εκατοντάδες νόμους που περιέχουν. Αντίθετα ετοιμάζουν νέα επίθεση με την επόμενη αξιολόγηση που περιλαμβάνει πάνω από 80 προαπαιτούμενα. Το μόνο ουσιαστικό χτύπημα των μνημονίων είναι η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων, με όρους που να εξασφαλίζουν ό,τι κατάργησαν τα μνημόνια.
 Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους και να υπογράψουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Προϋπόθεση είναι η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, η μαζικοποίηση σωματείων και η αγωνιστική τους κατεύθυνση. Η σύγκρουση με τη γραμμή του συμβιβασμού που καλλιεργεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, παραδίδοντας δικαιώματα για χάρη της ανάπτυξης.
 ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.
 ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΣΗ  ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Απεργία 29 Μάρτη στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget