Η … ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, γιορτάζεται παγκοσμίως η μέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και ως συμβολική ένδειξη, πραγματοποιείται την ίδια μέρα και η εκδήλωση με την επονομασία «Light it Up Blue». Το Ειδικό Σχολείο της Θήβας, για πρώτη φορά, θα συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση φωτίζοντας μπλε το παλιό Δημαρχείο Θήβας. Φοράμε τα μπλε ρούχα μας και συγκεντρωνόμαστε στην κεντρική πλατεία από τις 8- 9 το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου.
 Αλλά τι είναι ο αυτισμός;
 Ο Αυτισμός είναι ένα σύνδρομο, τα συμπτώματα του οποίου σχετίζονται με σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία, την κοινωνική επαφή, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη συμπεριφορά. Ο αριθμός των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Αυτισμό αυξάνεται ραγδαία και επιβάλλεται η ενημέρωση του κοινού, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και τη μελλοντική τους εξασφάλιση.
 Μπορεί η πρώτη αντίδραση των γονέων να είναι … «η λέξη που δε λες» αλλά η σωστή κίνηση είναι να ρίξουμε φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα αυτά. Γι’ αυτό … «Light Ιt Up Blue».


Light it Up Blue

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget