Κυνηγούν τους δανειολήπτες, προστατεύουν τα κόμματα

Λίγοι μήνες έμειναν μέχρι να ξεκινήσει το Δημόσιο να βγάζει στο σφυρί τα ακίνητα των πολιτών για χρέη ακόμη και πεντακοσίων ευρώ. Φυσικά, για να θολώσει το τοπίο, η κυβέρνηση διαλαλεί ότι οι πλειστηριασμοί, αρχικά τουλάχιστον, θα αφορούν οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Αυτό μόνο καθησυχαστικό δεν είναι, καθώς οι συγκεκριμένοι οφειλέτες είναι λίγοι και δεν ξεπερνούν το 5% του συνόλου των οφειλετών.
Το υπόλοιπο 95% αποτελείται από ανθρώπους που χρωστούν το πολύ μέχρι 5.000 ευρώ.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου θα ξεκινήσουν χωρίς να προστατεύεται η πρώτη κατοικία, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να τη νομοθετήσει. Αντίθετα, η κυβέρνηση έτρεξε να νομοθετήσει τη διενέργεια των πλειστηριασμών στην εμπορική αξία των ακινήτων κατεβάζοντας κατά πολύ το τίμημα.
 Τους οφειλέτες, λοιπόν, των 5.000 ευρώ θα κυνηγήσει ανελέητα η κυβέρνηση και θα τους εκπλειστηριάσει το σπίτι για να πάρει ελάχιστα χρήματα, αφού το 65% – 95% των εσόδων του πλειστηριασμού εισπράττει ούτως ή άλλως η τράπεζα ως πρώτος πιστωτής που έχει δεσμεύσει το ακίνητο. Το Δημόσιο, δηλαδή, που δεν έχει κανένα συμφέρον στο να εκπλειστηριάζει ακίνητα, καθώς είναι τελευταίο μεταξύ των πιστωτών σύμφωνα με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας, απλώς θα διευκολύνει τις τράπεζες να πλουτίζουν και τον κόσμο να μένει άστεγος.
 Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς, οι κατασχέσεις από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ποσά άνω των 500 ευρώ θα συνεχιστούν με αυξανόμενους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή διενεργούνται περίπου 1.000 κατασχέσεις την ημέρα και για το 2018 υπολογίζεται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα για 700.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Ερωτηματικά πάντως προκαλεί και η στάση της Νέας Δημοκρατίας που η αντίδρασή της στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις είναι από χλιαρή ως ανύπαρκτη.
 Την ίδια στιγμή που ο πολίτης βρίσκεται σε συμπληγάδες μεταξύ πλειστηριασμών, κατασχέσεων, ανεργίας και υπερφορολόγησης, αποκαλύπτεται ότι τα πολιτικά κόμματα εκτός από στρατηγικοί κακοπληρωτές των δανείων τους είναι και συστηματικοί παραβάτες του νόμου! Αυτό γίνεται αντιληπτό αν διαβάσει κάποιος το πόρισμα των ελεγκτών της επιτροπής “πόθεν έσχες”, όπου καταγράφεται σωρεία παραβάσεων από όλα τα κόμματα στα οικονομικά τους βιβλία.
 Και επειδή όπως λέει ο λαός “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”, αποφασίστηκε να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο και καμία κύρωση, επιβεβαιώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που όλοι γνωρίζαμε: ότι τα κόμματα είναι υπεράνω του νόμου και ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Οι παραβάσεις στις οποίες υπέπεσαν τα κόμματα είναι ιδιαίτερα σοβαρές και αφορούν την κακοδιαχείριση της κρατικής επιχορήγησης, δηλαδή, χρημάτων του ελληνικού λαού.
 Στο πόρισμα αναφέρεται ρητώς ότι πολλά κόμματα δεν διακίνησαν τις δαπάνες τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αλλά με άλλο τρόπο, οπότε ουδείς γνωρίζει που και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα χρήματα. Συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος είχαν τα κόμματα, σε μια εποχή όπου υπάρχουν capital controls και υποτίθεται ότι όλες οι συναλλαγές ελέγχονται…
 Αλήθεια, όταν έρθουν οι εκλογές και τα υπεράνω του νόμου παρανομούντα και με θαλασσοδάνεια κόμματα, με περισσό θράσος έρθουν και ζητήσουν την ψήφο των πολιτών που χάνουν τις περιουσίες τους με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τι απάντηση θα λάβουν;

danioliptes.gr

δανειολήπτες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget