Σε σύσταση Ομάδων Παραγωγών βάμβακος, σίτου, ζωοτροφών και ελαιολάδου καλεί ο Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «ΑΙΧΜΕΑΣ»


Έως 9/2/2018 οι εγγραφές παραγωγών στις υπό σύσταση Ομάδες Παραγωγών Βάμβακος, Σίτου, Ζωοτροφών και Ελαιολάδου, όπως ενημερώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «ΑΙΧΜΕΑΣ»
Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 Ο Α.Σ. Λιβαδειάς «ΑΙΧΜΕΑΣ» θεώρησε χρήσιμη την ενεργή συμμετοχή του, για την ενημέρωση καθώς και την υποστήριξη των παραγωγών για την οργάνωσή τους μέσα από τη δημιουργία Ομάδων και Οργανώσεων παραγωγών βάση της υπ’ αριθ. 397/18235/2017(Β΄601) υπουργικής απόφασης «Αρμόδια Αρχή, διαδικασία και δικαιολογητικά αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεών τους (Ε.Ο.Π.), καθώς και των Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π)», όπως τροποποιήθηκε από την υπ΄αριθ. 2430/110502/2017(Β’ 3800).
 Σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς – Αναλυτικά η διαδικασία εγγραφής
 Μετά την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας περί οργανώσεων παραγωγών στους τομείς, βάμβακος, σίτου, ζωοτροφών και ελαιολάδου, ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ παρακολουθώντας πάντοτε από κοντά τα δρώμενα στον αγροτικό τομέα και με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών του, έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε όσοι παραγωγοί της περιοχής, σκέπτονται σοβαρά το μέλλον της καλλιέργειάς τους, τους δίνεται η δυνατότητα, αν το επιθυμούν να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγών και να ισχυροποιήσουν το προϊόν τους και το εισόδημά τους γενικότερα.
 Το 1ο και σημαντικότερο βήμα που θα πρέπει να κάνουν είναι να εγγραφούν άμεσα (μέχρι 9/2/2018), ως μέλη των 4 νέων ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.
 Υποχρεώσεις των παραγωγών-μελών κατά την εγγραφή τους είναι:
 να υποβάλλουν οι ίδιοι Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (Δήλωση ΟΣΔΕ).
να έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις τα έτη 2016 και 2017. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση να προσκομίζουν και τα τιμολόγια πώλησης για τα έτη 2016 και 2017. (Για τον προσδιορισμό λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της εμπορευθείσας αξίας παραγωγής των δύο (2) προηγούμενων ημερολογιακών ετών από την ημερομηνία αναγνώρισης της Ο.Π.).
Να είναι μέλη μιας μόνο οργάνωσης παραγωγών για ένα συγκεκριμένο προϊόν της εκμετάλλευσης.
Μέλη αναγνωρισμένων Ομ.Π., Ο.Π. εφόσον θελήσουν να αποχωρήσουν από αυτές, απαγορεύεται να εγγραφούν σε άλλη Ομ.Π., Ο.Π. που είναι αναγνωρισμένη για τα ίδια προϊόντα, ή να συστήσουν άλλη Ομ.Π., Ο.Π. για τα ίδια προϊόντα, εάν δεν παρέλθει ένα (1) έτος από την αποχώρησή τους.
Να μας υπογράψουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα για την εγγραφή τους στην Ο.Π.

Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «ΑΙΧΜΕΑΣ»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget