εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων για τον Ιανουάριο του 2018

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων για τον Ιανουάριο του 2018 (http://www.poru.eu/category/study/oikon-katastasi-ellinwn/).
 Σχετικά με τα ευρήματα, επισημαίνεται πως το 5% τον ερωτηθέντων απαντά  πως δεν τα βγάζει πέρα.  Το ποσοστό εμφανίζει πτώση ύψους 4,5 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν η πτώση σημειώνεται στο 3%, διαμορφώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό διαχρονικά.
 Ακόμη, 4 στους 10 είναι εκείνοι που αναφέρουν πως τα βγάζουν πέρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες, σημειώνοντας επίσης τη χαμηλότερη διαχρονικά μέτρηση, αφού το ποσοστό εμφανίζει πτώση της τάξεως του 5,5% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και  6,5% σε σχέση με δώδεκα μήνες πριν (Ιανουάριος 2017 – 47%).
 Το 44,5% δηλώνει πως τα βγάζει πέρα αλλά δεν μένουν και πολλά στην άκρη. Το ποσοστό σημειώνει άνοδο ύψους 7 μονάδων σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ αυξάνεται και κατά 4,5% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν (Ιανουάριος 2017 – 40%).
 Τέλος, 1 στους 10 απαντά πως είναι άνετα οικονομικά, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό διαχρονικά (9%). Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζεται άνοδος ύψους 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και 4 μονάδων σε σχέση με δώδεκα μήνες πριν (Ιανουάριος 2017 – 5%).

οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget