Επιστολή διαμαρτυρίας για την μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος στο ΕΠΑΛ Θήβας

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Θήβας ομόφωνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη έγκριση του ολιγομελούς τμήματος της Γ τάξης στην ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» του τομέα Μηχανολογία σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση με Αριθ. Πρ. 1470-20/9/2017.Παραθέτουμε ότι:
 · Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές οι επιλογές τους.
 · Η συγκεκριμένη ειδικότητα επιλέχθηκε από τους μαθητές ως πρώτη και μοναδική
 · Οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα της προαναφερόμενης ειδικότητας από την αρχή του Σχολικού Έτους και αιφνιδιαστικά ανατρέπεται όλος ο προγραμματισμός και οι επιλογές ως προς το επαγγελματικό τους μέλλον
 · Στην προαναφερθείσα ειδικότητα φοιτούν μαθητές που ο τόπος κατοικίας τους απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πόλη της Θήβας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη και οικονομικά ασύμφορη η μετακίνησή τους σε άλλο ΕΠΑΛ .
 · Το μοναδικό ΕΠΑΛ του νομού Βοιωτίας που διαθέτει την ειδικότητα βρίσκεται στην Λιβαδειά η οποία απέχει 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Θήβα και η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου μας προέρχεται από οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα . Επομένως είναι αντικειμενικά αδύνατη η μετακίνηση των μαθητών ώστε να εγγραφούν σε άλλο ΕΠΑ.Λ του νομού Βοιωτίας ή σε ΕΠΑΛ γειτονικού νομού.
 · Ο κίνδυνος της μαθητικής διαρροής είναι δεδομένος.
 · Το ΕΠΑ.Λ Θήβας για την συγκεκριμένη ειδικότητα διαθέτει εξοπλισμό , εργαστήρια καθώς και εκπαιδευτικό προσωπικό .
 · Οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων που δεν εγκρίθηκαν κι έχουν οργανική θέση στη σχολική μονάδα βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την άμεση έγκριση της ειδικότητας της Γ τάξης του σχολείου μας « Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού»

Θήβα , 26/9/2017
 Ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑ.Λ Θήβας

Επιστολή διαμαρτυρίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget