Πυρκαγιά με πυρκαγιά !!!

Στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εμφανίστηκε στο Πεντάγωνο με μπουφάν εκστρατείας και μετά πήγε στην Ηλεία. Το 2007, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε τις πυρκαγιές με το αμερικανικό μοντέλο -ο Καραμανλής μιμήθηκε ενδυματολογικά τον Μπους μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου-, αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα δέχεται επίθεση από εμπρηστές.
Δηλαδή, δεν είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές αλλά δεχόμαστε επίθεση από έναν αόρατο και άγνωστο εχθρό. Ο σανός ήταν πάντα δημοφιλής στην Ελλάδα.
Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα, επιστρέψαμε στο ελληνικό μοντέλο, αφού η κυβέρνηση άρχισε να μοιράζει τριχίλιαρα και δεκαχίλιαρα στους πυρόπληκτους· και όχι μόνο στους πυρόπληκτους. Τον Αύγουστο του 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές ως κάτι το αναμενόμενο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πετάει με ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντιέται με τους πυροσβέστες, τους αγκαλιάζει και τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.
Μια μεγάλη διαφορά των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2017 με αυτές του Αυγούστου του 2007, είναι πως το 2007 υπήρξαν δεκάδες νεκροί.
Αλλά η σημαντικότερη διαφορά είναι πως το 2007 ακολουθούσαν εκλογές μετά από δυο εβδομάδες. Αν σε δυο εβδομάδες είχαμε εκλογές, δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιζόταν ντυμένος καταδρομέας και ο Πάνος Καμμένος θα είχε βάψει το πρόσωπό του με φούμο και θα είχε το μαχαίρι στα δόντια.
Οι πυρκαγιές δεν απειλούν την κυβέρνηση του προτεκτοράτου, αφού δεν έχουν προγραμματιστεί εκλογές και, όταν θα γίνουν εκλογές, οι ψηφοφόροι δεν θα θυμούνται τις πυρκαγιές, αφού οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμούνται τίποτα.
Βέβαια, κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πως οι πυρκαγιές χαλάνε το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα να κάνει πρόωρες εκλογές.
Το θέμα είναι πως οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία στο προτεκτοράτο, οπότε άσ’ τους να σκοτώνονται μεταξύ τους και ας πάμε για μπάνιο.

https://pitsirikos.net

μεγάλες πυρκαγιές

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget