Η … ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στις 10 Ιουλίου – αυτή τη Δευτέρα - ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Οι εκπτώσεις είναι μια ευκαιρία για τους εμπόρους να μαζέψουν χρήματα στα ταμεία τους πουλώντας εμπορεύματα σε χαμηλότερες τιμές. Είναι δεδομένο, πλέον, ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά και όλοι εμείς οι καταναλωτές έχουμε περιορίσει τα έξοδά μας στα απολύτως απαραίτητα και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν τη διατροφή μας.
Η θηβαϊκή αγορά είναι περιορισμένη, οι τιμές υψηλότερες από αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων και οι εκπτώσεις περιορίζονται σε χαμηλά ποσοστά. Πολλά καταστήματα της πόλης έχουν βάλει λουκέτο και η εικόνα είναι απογοητευτική. Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που ξοδεύαμε πολλά και γεμίζαμε τις ντουλάπες μας με ρούχα και παπούτσια, που κάναμε ακριβά δώρα, που αλλάζαμε διακόσμηση στο σπίτι μας, που επισκευάζαμε και συντηρούσαμε το σπίτι μας. Επειδή το μότο: «Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες» ακούγεται όλο και πιο πολύ θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν βήματα για να τονωθεί η εμπορική κίνηση της Θήβας. Το νέο φιλόδοξο συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου πρέπει να παρέμβει και να αλλάξει το αρνητικό κλίμα. Να προτρέψει τα μέλη του να κάνουν γενναίες και πραγματικές εκπτώσεις, να κυκλοφορήσει σχετικά σποτάκια που να τονίζουν τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία που δημιουργείται όταν ψωνίζουμε από τα τοπικά καταστήματα και όταν καταναλώνουμε τοπικά προϊόντα, να τους ενημερώσει για την αναγκαιότητα να κόβουν αποδείξεις και να σέβονται τους πελάτες και το υστέρημά τους και να δημιουργήσουν μια κουλτούρα υγιών επαγγελματιών. Τόνωση μπορεί να δημιουργήσουν και οι μόνιμες εκπτωτικές κάρτες σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, άνεργοι, επαγγελματικές ομάδες κ.λ.π.)
Εμείς οι καταναλωτές οφείλουμε να προτιμάμε τα καταστήματα και τους επαγγελματίες της πόλης μας. Άλλωστε, έτσι θα δημιουργηθούν και θα συντηρηθούν κάποιες θέσεις εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας. Το χρήμα κάνει κύκλο και γυρίζει πάλι σε εμάς οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν εξασκούμε. Επειδή πολλές φορές γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα αλλά τα λέμε μεταξύ μας μιας και ζούμε σε μια μικρή πόλη και δεν θέλουμε συγκρούσεις με τους γνωστούς μας εμπόρους ας φροντίσουμε να αλλάξουμε εμείς και να τους αλλάξουμε νοοτροπία. Ας ζητάμε POS, ας απαιτούμε αποδείξεις, ας δείξουμε την δυσαρέσκειά μας για την έλλειψη συνοδευτικού στο ποτό μας, ας ζητάμε καλή έκπτωση, ας φύγουμε αν δεν υπάρχει γρήγορη εξυπηρέτηση και ευγενική συμπεριφορά, ας επιβραβεύουμε επαγγελματίες που στηρίζουν συλλόγους, σωματεία και αδύναμους συμπολίτες μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε και να τονώσουμε την πόλη μας .
Επιμένουμε Θηβαϊκά!!!

εκπτώσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget