Όταν το κράτος τιμωρεί - υπερφορολόγηση σε όλα τα προϊόντα εκτός από τον αέρα που αναπνέουμε

υπερφορολόγηση

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει υπερφορολόγηση σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, εκτός από τον αέρα που αναπνέουμε. Και αν κάποιον έχει οφειλές προς το υπουργείο Οικονομικών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία επειδή είναι υποχρεωμένος να πληρώνει όλους αυτούς τους φόρους, η εφορία προχωρά σε αναγκαστική κατάσχεση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών.
Παράλληλα δεν κάνει συμψηφισμό των οφειλών των φορολογούμενων με την επιστροφή φόρου που κάποιοι από αυτούς δικαιούνται. Με αποτέλεσμα, όσοι τουλάχιστον δικαιούνται επιστροφή φόρου, να είναι δύο φορές χαμένοι.
 Τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε συμψηφισμό της επιστροφής φόρου. Αλλά αν κάποιος χρωστάει στο δημόσιο – κάτι που αφορά τους περισσότερους Έλληνες φορολογούμενους – τότε δεν παίρνει τίποτα. Ή θα πάρει ελάχιστα από αυτά που δικαιούνται.
 Οπότε, αυτό που προκύπτει είναι ότι «Ουκ αν λάβοις» αν χρωστάς στο Κράτος. Όπως προκύπτει λοιπόν, από σαράντα κύματα θα περνάνε όσοι δικαιούνται χρήματα από το δημόσιο, ακόμα και αν πρόκειται να εισπράξουν «ψίχουλα». Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ενεργοποιούνται διατάξεις του ν.4446 που ψήφισε η Βουλή τον Δεκέμβριο του 2016. Στις 25 σελίδες της, δίνει αναλυτικές οδηγίες σε όλους τους φορείς του δημοσίου για το πώς θα κάνουν στο εξής τις πληρωμές από όλους τους κρατικούς φορείς, προκειμένου να εγκριθούν ως νόμιμες. Ανάμεσα στις μεγάλες ανατροπές που προκύπτουν, περιλαμβάνεται και ο ενδελεχής έλεγχος των δικαιούχων είσπραξης χρηματικών ενταλμάτων από το δημόσιο, ακόμα και αν πρόκειται για μικροποσά.
 Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:
 – για ακαθάριστο (μικτό) ποσό πάνω από 1.500 ευρώ ανά δικαιούχο, δεν εξοφλείται κανένα χρηματικό ένταλμα πληρωμής από το δημόσιο, χωρίς την ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας η οποία αναζητείται αυτεπάγγελτα. Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση της σύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με του Ε.Φ.Κ.Α. η ασφαλιστική ενημερότητα θα πρέπει να προσκομίζεται από τον ίδιο τον δικαιούχο. Για τον έλεγχο της ασφαλιστικής ενημερότητας θα δοθούν νεότερες οδηγίες
 – κατά την εξόφληση τίτλων πληρωμής, ανεξαρτήτως ύψους ποσού, ακόμη και στις περιπτώσεις κάτω των 1.500 ευρώ κατά τις οποίες δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, πρέπει να ελέγχεται αν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με χρέη του δικαιούχοι προς το δημόσιο. Εξαιρείται όμως κάθε ποσό που είναι ακατάσχετο ή δεν υπόκειται σε συμψηφισμό.
 – η σειρά προτεραιότητας ικανοποίησης των δικαιούχων ληπτών των χρημάτων του εντάλματος, όταν υπάρχουν οφειλές, είναι: 1. Ελληνικό Δημόσιο, 2. Ασφαλιστικοί οργανισμοί, 3. Κατάσχοντες / εκδοχείς κατά χρονολογική σειρά πρωτοκόλλου της οικονομικής υπηρεσίας
 Μετά θάνατον πάντως, σε περίπτωση που δικαιούχος της δαπάνης απεβίωσε, το χρηματικό ένταλμα εκδίδεται στο όνομα του θανόντα, εφόσον υφίστανται ενεργός ΑΦΜ και τραπεζικός λογαριασμός αυτού, πλην όμως η σχετική Εντολή Μεταφοράς και Πίστωσης Λογαριασμού παράγεται στο όνομα των κληρονόμων, εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του δημοσίου ως λήπτες του ποσού. Στις περιπτώσεις μη ύπαρξης ενεργού ΑΦΜ και τραπεζικού λογαριασμού, εκδίδονται εντάλματα με δικαιούχο κάθε κληρονόμο χωριστά.
 Με λίγα λόγια, υποχρέωσαν τους φορολογούμενους να χρωστάνε στο κράτος, καθώς δεν μπορούν να πληρώνουν όλους αυτούς τους υπέρογκους φόρους, και τώρα ακριβώς επειδή χρωστάνε, δεν τους δίνουν την επιστροφή του φόρου. Ή τους περνάνε από σαράντα κύματα, για να δώσουν τελικά ψίχουλα σε ελάχιστους, μόνο και μόνο για να λένε ότι κάνουν συμψηφισμό της επιστροφής φόρου στους φορολογούμενους που τη δικαιούνται.

danioliptes.gr
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget