Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας για την αναστολή αδειών παραγωγών της λαϊκής αγοράς απο τη δημοτική αρχή Θήβας

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας στις 15/5/2017 η Δημοτική Αρχή πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναστείλει τις άδειες σε παραγωγούς που δουλεύουν στη Λαϊκή Αγορά της Θήβας επειδή αυτοί χρωστούν τα τέλη που καταβάλλονται υπέρ του Δήμου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν την πρόταση.
            Η δημοτική αρχή πρωτοστατεί στην επίθεση της κυβέρνησης και του κράτους σε βάρος των αυταπασχολούμενων τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και σε κάθε άλλο κλάδο της οικονομίας.
            Η φοροληστεία, η επιβολή υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, τα καταδιωκτικά μέτρα σε βάρος όσων χρωστάνε στόχο έχουν να πετάξουν στο δρόμο τη μεγάλη μάζα των αυταπασχολούμενων και ταυτόχρονα να μεγαλώσουν το μερίδιο αγοράς των επιχειρηματικών ομίλων σε κάθε κλάδο.
            Την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, τα μονοπώλια έχουν διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι αντιλαϊκές δημοτικές αρχές επιτίθενται ακόμα και στην προσπάθεια που κάνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και έμποροι να κρατήσουν τις δουλειές τους και να φέρουν μεροκάματο στην οικογένεια.
            Η δημοτική αρχή υπερασπίζεται την απόφαση με το επιχείρημα ότι αυτό προβλέπει πλέον ο νόμος και ότι όσοι δεν πληρώνουν κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος όσων πληρώνουν.
            Η αλήθεια είναι ότι οι νόμοι αλλάζουν συνέχεια προς το χειρότερο για τους αυταπασχολούμενους επειδή συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, μεταξύ τους και αυτές που στηρίζουν τη δημοτική αρχή, βάζουν πλάτη στα μέτρα. Πόσοι παραγωγοί και έμποροι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, με τη μείωση του αφορολόγητου που τώρα ψηφίζονται;
            Όσο για τα περί αθέμιτου ανταγωνισμού, οι λαϊκές αγορές στηρίζονται στη δυνατότητα ενός σημαντικού αριθμού παραγωγών και εμπόρων να επιβιώνουν οικονομικά. Αν μείνουν δέκα και δεκαπέντε βίωσιμοι, πολύ απλά δε θα υπάρχουν λαϊκές αγορές. Έτσι, ελάχιστοι θα βγουν κερδισμένοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί θα είναι οι όμιλοι των SUPER MARKET. Που ήδη ασκούν τεράστια πίεση τόσο στους παραγωγούς όσο και στους εμπόρους.
            Η απόφαση της δημοτικής αρχής πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει κάθε παραγωγό και έμπορο, γενικά κάθε αυταπασχολούμενο. Εάν οι πρακτικές αυτού του τύπου γενικευθούν, δηλαδή να αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος για όποιον χρωστάει, οι μισοί αγρότες και επαγγελματίες θα πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο.
            Σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνη διέξοδος ιδιαίτερα για τη μεγάλη πλειοψηφία που δίνει αγώνα επιβίωσης είναι η οργάνωση της πάλης για τα συμφέροντά τους, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Λύση υπάρχει μόνο αν ανατραπούν οι πολιτικές που ωφελούν τα μονοπώλια.        
            Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να δώσει τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών και στο μέλλον να απέχει από τέτοιες πρακτικές.   
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget