Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Απροστάτευτος είναι ο Έλληνας φορολογούμενος απέναντι στο σύστημα το οποίο κυβερνάει εδώ και χρόνια αυτό τον τόπο και κατατρώει τον αγώνα και τον μόχθο του λαού. Καπηλεύεται κι εκμεταλλεύεται τα όνειρα και τις αγωνίες του και του κόβει το δρόμο, όποτε προσπαθήσει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.
 Αυτό προκύπτει από μια έκθεση κόλαφο που δημοσιεύτηκε το 2015 από το reporter.gr  και σύμφωνα με την οποία, δικαστές και βουλευτές είναι οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα. Κι ύστερα περιμένουν χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν απέναντι στις τράπεζες, τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει νόμο τη δικαστική ασυλία των τραπεζιτών. Πρόκειται για μια έκθεση-καταπέλτη που αποκαλύπτει ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα. Την έκθεση συνέταξε η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), η οποία υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
 Η διαφθορά, λέει η έκθεση, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.
 Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».
 Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.
 Η έκθεση καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.
 Παρά το γεγονός ότι δικαστές και εισαγγελείς υπόκεινται σε μηχανισμούς που σχετίζονται με την καριέρα και τους διαδικαστικούς κανόνες που προστατεύουν την ακεραιότητά τους, η Ελλάδα επιβάλλεται να κωδικοποιήσει τους κανόνες δεοντολογίας και να εξορθολογήσει τη γενική εποπτεία επί των δικαστών και των εισαγγελέων, επισημαίνεται στην έκθεση.
 Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού, υπονοείται, εμμέσως πλην σαφώς, στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι πρέπει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα να αξιολογηθεί συνολικά για την λειτουργία του και να καταστεί υπόλογο για τις εκάστοτε αποφάσεις του.
 Πρέπει ακόμη να επανεξετασθεί, η διαδικασία επιλογής δικαστών, για τις ανώτερες θέσεις του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία.
 Με την έκθεση απευθύνονται, ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.
 Και ιδού ένα παράδειγμα που πιστοποιεί την έκθεση έως και σήμερα. Μετατέθηκε Ειρηνοδίκης της  Μυκόνου μετά από απόφαση για mall σε παραλία του νησιού! Όπως διαβάζουμε, η Ειρηνοδίκης Μυκόνου, Σοφία Καχριμανίδου, αφού εξέδωσε δικαστική απόφαση νομής κατά ντόπιου ιδιοκτήτη γειτονικού ακινήτου και υπέρ της εταιρείας που ανεγείρει το πολυσυζητημένο mall και υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων, πήρε την πολυπόθητη γι αυτήν μετάθεση στην πόλη της καταγωγής της που ανέμενε επί έτη. Η μετάθεσή της που δεν γινόταν επί πολλά έτη, υπογράφτηκε ως διά μαγείας, μόλις μία εβδομάδα μετά την έκδοση της απόφασης! Παρότι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία απέκλειαν την έκδοση της εν λόγω απόφασης υπέρ των συμφερόντων του mall αλλά και ενός συγκεκριμένου εστιατορίου, η Ειρηνοδίκης εξέδωσε την απόφαση κατά της οποίας ασκήθηκε βεβαίως αμέσως έφεση ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η υπόθεση έχει φτάσει σε μορφή καταγγελίας και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς. 
 Αποκαλύπτεται λοιπόν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο Έλληνας φορολογούμενος και κυρίως ο Έλληνας δανειολήπτης είναι παντελώς απροστάτευτος απέναντι στις τράπεζες. Σε ποιον να αποταθεί για να δικαιωθεί; Στη δικαιοσύνη που μαζί με τους βουλευτές είναι οι άρχοντες της διαφθοράς; Στους βουλευτές που επίσης είναι άρχοντες της διαφθοράς; Στη κυβέρνηση που περνάει με νόμο τη δικαστική ασυλία των τραπεζιτών;
 Αυτοί που μπορούν να δώσουν τις λύσεις είναι οι ίδιοι οι δανειολήπτες, συσπειρωμένοι όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο μαζί με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που δεν σταματά να αγωνίζεται και να συμπαραστέκεται στους δανειολήπτες με συνεχείς «επιθέσεις» κατά των τραπεζιτών.

danioliptes.gr

GRECO

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget